چرا کسی بادمجان سفید را معرفی نکرده بود؟

چرا کسی بادمجان سفید را معرفی نکرده بود؟

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۳۰ شهریور ۰۲

بادمجان سفید یا white eggplant یکی از واریته های بادمجان به شمار می رود که باردهی بیشتری نسبت به سایر واریته ها دارد. به طور متوسط طی یک دوره 30 عدد بادمجان سفید تولید می شود.

دلایل افزایش ضایعات در مرکبات

دلایل افزایش ضایعات در مرکبات

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۳۰ شهریور ۰۲

مهم ترین عوامل ایجاد ضایعات، شامل آسیب های مکانیکی قبل و بعد از برداشت، شوک های ناشی از دما، آفات و بیماری ها و علل فیزیکی و شیمیایی است. این ضایعات در کلیه مراحل پس از برداشت با شروع برداشت تا زمانی که میوه به دست مصرف کننده برسد، رخ می دهد. طی برداشت، آسیب های فیزیکی مانند ساییدگی و زخمی شدن میوه ها شایع است.

بین 10- 5 درصد ضایعات در این مرحله به دلیل برداشت میوه نابالغ و نامناسب در روزهای گرم است. در منابع به میزان 10 درصد ضایعات میوه در انبارها اشاره شده است. 
معمولا میزان ضایعات طی درجه بندی میوه بین 8 - 5 درصد و بسته بندی 5 درصد، به دلیل فقدان رعایت استانداردهای کیفی، تکان های شدید، وجود مواد نامناسب در ساخت بسته و پر کردن زیاد از حد بسته هاست. به دلیل جاده های نامناسب، وسایل نقلیه نامناسب، فقدان مراکز جمع آوری، تجمع گرما و تهویه ضعیف کانتینر ها طی حمل و نقل و بازاررسانی به طور متوسط تا 5 درصد ضایعات مشاهده می شود.

 

از تجزیه ی پکتین تا طعم شیرین خرمای خارک

از تجزیه ی پکتین تا طعم شیرین خرمای خارک

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۹ شهریور ۰۲

به خرمای نارس خارک گفته می شود، به عبارت دیگر خارک همان خرما در مراحل اولیه ی رشد است که هنوز کال و نارس می باشد و به عنوان یک گونه ی خاص خرما دسته بندی نمی شود. خارک در مقایسه با خرما قند و کالری کمتری دارد و قند آن طبیعی است.

نکات قابل توجه در برداشت میوه جات

نکات قابل توجه در برداشت میوه جات

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۹ شهریور ۰۲

✔️وجود کارگران ماهر، برداشت مناسب میوه از درخت را تضمین میکند. 

✔️در نواحی مرطوب که پوسیدگی پنیسیلیومی رایج است، سعی شود نارنگی به ویژه انشو که ممکن است بخشی از پوست میوه همراه با دم روی ساقه باقی بماند، با قیچی برداشت شود. 
✔️در موقع برداشت میوه ها بـه منظور جلوگیری از ایجاد زخم در سطح پوست، کارگران باید دارای ناخن های کوتاه بوده و از دستکش استفاده کنند. 
✔️از مخلوط کردن میوه هایی که قبل از برداشت روی خاک افتاده اند، بـا میوه های تازه چیده شده خودداری شود. این میوه ها باید به طور جداگانه جمع آوری و مصرف شود و از ورود آن ها به انبار جلوگیری شود. 
✔️بهتر است میوه های مرکبات بلافاصله پس از برداشت به فضای سر پوشیده، انبار و حمـل شود و از قرار دادن محصول برداشتی در محوطه باغ، بـه دلیل تابش مستقیم آفتاب، نوسانات آب و هوایی و احتمال بارندگی خودداری شود.

با این ترفند زرشک خوراکی را تکثیر کنید!

با این ترفند زرشک خوراکی را تکثیر کنید!

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۸ شهریور ۰۲

زرشک بوته ای چندساله با برگ های همیشه سبز است و گیاهی خودبارور محسوب می شود. گلهای نر و ماده ی آن از هم جدا هستند و گرده افشانی توسط حشرات انجام می گیرد. شاخه های زرشک در ابتدا به رنگ زرد یا قرمز مایل به قهوه ای بوده سپس خاکستری یا سیاه رنگ می شوند.

از کجا بفهمیم میوه نارنگی رسیده و مناسب برداشت است؟ +عکس

از کجا بفهمیم میوه نارنگی رسیده و مناسب برداشت است؟ +عکس

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۸ شهریور ۰۲

زمان رسیدن و بلوغ واقعی میوه برای تولیدکنندگان جهت تعیین زمان برداشت میوه مهم است. معمولا‌‌ میوه زمانی مناسب برداشت اسـت که مطلوب نظر مصرف کننده باشد.

این حالت به بلوغ برداشت اشاره می کند که بستگی به فاصله از بازار، ظاهر میوه (رنگ، اندازه و شکل)، بافت، سفتی، عطر و بو و مزه (شیرینی، ترشی و تلخی) دارد.
بلوغ فیزیولوژی به مراحل نهایی فرایندهای بیولوژی میوه و یا کل درخت اشاره دارد. بنابراین بلوغ فیزیولوژی متفاوت از بلوغ برداشت است. عمده شاخص بلوغ برداشت در نارنگی ها رنگ پوست است که باید 25 درصد سطح میوه به رنگ نارنجی زرد درآید.

مگر کشت هویج هم روش اصولی دارد؟!

مگر کشت هویج هم روش اصولی دارد؟!

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۷ شهریور ۰۲

هویج گیاهی علفی و دو لپه ای است و ریشه ی حجیمی دارد. هویج وحشی یکساله بوده و نوع مورد کشت آن دوساله می باشد. کشت هویج در دو نوبت بهاره و پاییزه انجام می گیرد و خاک مورد کشت باید از نوع سبک و پوک باشد.

کنجد در چه مراحلی به آبیاری حساس است؟

کنجد در چه مراحلی به آبیاری حساس است؟

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۷ شهریور ۰۲

کنجد به طور معمول در برابر خشکی مقاوم است. با این وجود گیاهچه کنجد در برابر کمبود آب بـیش از حد حساس است. همچنین در زمان گلدهی و اوایل دانه بندی نیز به کم آبی حساس می گردد. 

آبیاری، بسته به نوع زمین کشت به طریق کرتی (غرقابی) یا جوی و پشـته صـورت می گیرد. ایـن نبات به ویژه در مراحل اولیه گیاهچه ای در برابر پوسیدگی ریشه و سایر بیماری های قارچی ناشی از مردابی شدن یا رطوبت اضافی حساس است.

بهترین جایگزین آبهای شور در کشاورزی

بهترین جایگزین آبهای شور در کشاورزی

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۶ شهریور ۰۲

با توجه به محدودیت های شدید آب و خشکسالی های اخیر و در پی آن مسئله ی گرمایش جهانی و کاهش سفره های آب زیرزمینی، بهره مندی از حجم وسیع آب های شور در سطح کره ی زمین مورد توجه قرار گرفته است.

آبیاری قطره ای؛ چگونه و چرا؟

آبیاری قطره ای؛ چگونه و چرا؟

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۶ شهریور ۰۲

آب به عنوان مهمترین و محدودکننده ترین عامل تولید در بخش کشاورزی مطرح است. با توجه به محدودیت منابع آب های زیرزمینی و لزوم استفاده بهینه از آب های سطحی موجود، اصلاح سامانه های آبیاری همچون آبیاری تحت فشار از ضروریات است.

در مقایسه با روش های آبیاری بارانی، کوتاه بودن دور آبیاری در روش قطره ای امکان استفاده از آب شور را امکان پذیر می کند. سامانه ی آبیاری قطره ای نواری، نمـونه ای از سامانه های آبیاری است که به منـظور استفاده بهـینه از آب مورد استفاده قرار می گیرد. 
در این سامانه، از لوله های نواری با روزنه هایی به صورت قطره چکان سرخود در بین ردیف های کشت استفاده می شود. این لوله ها سبک بوده و به فشار‌ ۰/۷ اتمسفر نیاز هست که یکنواختی پخش مناسبی داشته باشند. 
روزنه های این لوله ها با فشار بسیار پایین نیز کارایی داشته و حتی می توانند بدون نیاز به پمپ آب را از خود عبود دهند.

آشنایی با هوموس چه کمکی به ما می کند؟

آشنایی با هوموس چه کمکی به ما می کند؟

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۲ شهریور ۰۲

هوموس ماده ای بیوشیمیایی است که در لایه های بالایی خاک تشکیل می شود. به عبارت دیگر به بقایای تجزیه شده گیاهان و جانوران هوموس (Humus) یا " گیاه خاک" گفته می شود. هوموس به رنگ قهوه‌ای تیره تا سیاه است و بخش مهمی از مواد آلی خاک را تشکیل می دهد.

ضد آفتاب درختان!

ضد آفتاب درختان!

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۲ شهریور ۰۲

در اثر تابش مستقیم آفتاب روی تنه و سرشاخه های درختان انار، به ویژه در سمت آفتابگیر، پوست از بین رفته، متورق شده و از پوست در قسمت های چوبی جدا می گردد.

معمولا قسمت های سایه (سمت شمال تنه) سالم می باشد. شاخه ها و تنه های مبتلا، سبز خشک یا زرد خشک می شوند، اما ریشه ها سالم هستند. 
خسارت این عارضه بر روی تنه های شیبدار، به خصوص اگر شیب رو به جنوب باشد، به دلیل تابش عمودی تر خورشید شدیدتر می باشد. 
حمله ی حشرات چوبخوار و پوستخوار به ویژه سوسک چوبخوار انار نیز موجب تشدید عارضه می گردد.
رنگ آمیزی تنه و سرشاخه هایی که در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار گرفته اند، به وسیله ی مواد سفید رنگ بی اثری مثل مخلوط گل سفید (نوعی رس) و آرد جو قادر است از شدت تابش و در نتیجه از ایجاد خسارت به طور کاملا معنی داری جلوگیری نماید.

برای کشت جعفری به این نکات توجه کنید!

برای کشت جعفری به این نکات توجه کنید!

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۱ شهریور ۰۲

جعفری گیاهی دو ساله با نام علمی Petroselinum Crispum است و ارتفاع آن تا 1 متر می رسد. برگهای جعفری سبزه تیره با تقسیمات فرعی هستند که ظاهر برگهای فوقانی نسبت به برگهای تحتانی متفاوت است.

چرا تکثیر گردو صرفه ی اقتصادی دارد؟

چرا تکثیر گردو صرفه ی اقتصادی دارد؟

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۰ شهریور ۰۲

امروزه احداث باغ گردو یک شغل پر سود و بسیار با صرفه قلمداد می شود چرا که علاوه بر میوه ی گردو چوب درخت نیز بسیار با ارزش بوده و دارای مصارف گوناگونی می باشد. درخت گردو مانند سایر گیاهان روش های متعددی برای تکثیر دارد که باید با توجه به هدف خود آن را انتخاب نمود.

بهترین زمان و روش برداشت کنجد

بهترین زمان و روش برداشت کنجد

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۰ شهریور ۰۲

از آنجا که کپسول های گیاه کنجد به طور همزمان و یکنواخت نمیرسند، لذا باید به طریق دستی اقدام به برداشت آن نمود. 

بهترین زمان برداشت زمانی است که رنگ برگ ها و کپسول ها زرد رنگ شده است و با برداشت مناسب می توان تا حد زیادی از ریزش دانه ها جلوگیری نمود. 
برای این کار، ابتدا بوته ها را توسط دست برداشت نموده و پس از دسته بندی، بایستی آنها را به صورت برعکس قرار داد تا بعد از گذشت چند روز کامل خشک شوند.

بهترین مالچی که کیفیت محصولتان را چند برابر می کند!

بهترین مالچی که کیفیت محصولتان را چند برابر می کند!

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۱۹ شهریور ۰۲

مهم‌ترین عواملی که روی کیفیت خاک اثر می گذارند شامل: دما، رطوبت، علف های هرز، بیماری ها و آفات هستند. امروزه در کشاورزی مدرن از ابزارهای مختلفی جهت افزایش بهره وری استفاده می شود که گرچه ممکن است بسیار ساده به نظر برسند اما تأثیر بسزایی در فرآیند کشت دارند.

اثرات کم آبی در هندوانه؛ از کاشت تا برداشت+عکس

اثرات کم آبی در هندوانه؛ از کاشت تا برداشت+عکس

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۱۹ شهریور ۰۲

کمبود رطوبت در زمان کاشت، سبب سبز غیریکنواخت شده و کمبود رطوبت در زمان گلدهی نیز منجر به تشکیل کمتر میوه و بدشکلی آن میشود.

در حالی که، تنش رطوبتی در نزدیکی دوره برداشت، سخت اندازه میوه را کاهش داده و بوته نیز سریع تر از بین میرود. نیاز آبی بوته هندوانه از زمان تبدیل گل ها به میوه، رو به افزایش بوده و اوج نیاز آن زمانی است که هندوانه کال درحال رسیدن است. 
اگر آبیاری در این بازه زمانی کم باشد، هندوانه به اندازه کافی رشد نکرده و کیفیت میوه افت خواهد کرد. 
با نزدیک شدن زمان برداشت، آبیاری باید محدود شود زیرا آبیاری زیاد در این مرحله، منجر به عارضه سفید شدن مغز گوشت هندوانه، کاهش درصد قند و ترکیدن میوه میشود. 
حدود دو هفته پیش از آماده شدن میوه ها برای برداشت، آبیاری هندوانه را متوقف کنید؛ وقفه در این مرحله، سبب تمرکز بیشتر قندهای موجود در میوه شده (غلیظ شود) و میوه ها خوش طعم و شیرین تر می شوند.

دلایل پشت پرده ی ترک خوردگی تنه ی درختان

دلایل پشت پرده ی ترک خوردگی تنه ی درختان

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۱۸ شهریور ۰۲

هنگامی که اختلاف دمای شب و روز زیاد باشد، ترک خوردگی تنه ی درختان اتفاق می افتد. در این حالت دمای هوا در طول روز زیاد بوده و در شب به یکباره کاهش می یابد و باعث ترک خوردن تنه می گردد. عارضه ی ترک خوردگی ممکن است هم در تابستان و هم در زمستان رخ دهد. 

علل کاهش تولید گلابی

علل کاهش تولید گلابی

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۱۸ شهریور ۰۲

تولید گلابی به طور قابل ملاحظه ای در سال های اخیر کاهش یافته است. از جمله علل آن، می توان به بیماری ها خصوصا آتشک و سرمازدگی های بهاره و زمستانه اشاره کرد. ارقام مهم گلابی تفاوت های زیادی از لحاظ مقاومت به سرما نشان می دهند. 

آسیب سرمازدگی در درختان میوه معتدله زمانی که دما به زیر صفر می رسد، رخ می دهد.
دمای پایین یکی از مهم ترین استرس های غیر زنده است و از فاکتورهای محدود کننده تولید درختان میوه، خصوصا درختان میوه مناطق معتدله می باشد که بر بقا، رشد، تولید مثل و توزیع جغرافیایی آن ها تأثیرگذار است.

تشکیل یخ در‌ دمای پایین علت عمـده آسیب سرمازدگی در درختان میوه خزاندار می باشد.

با رعایت چند نکته ساده سفیدک سطحی بادام را ریشه کن کنید!

با رعایت چند نکته ساده سفیدک سطحی بادام را ریشه کن کنید!

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۱۷ شهریور ۰۲

سفیدک سطحی بادام قارچی از خانواده ی Acremonium است که با ایجاد کپک بر روی شاخه و برگ بادام، آب موجود در شاخه و اندام گیاه را مکیده و سمی را به درخت تزریق می کند که باعث از بین رفتن درخت می شود. 

کود سم بذر ادوات و ابزار بستر کشت آزمایشگاه گیاه پزشکی باغبانی و زراعت گیاهان دارویی و زینتی آبیاری علف های هرز و فضای سبز آموزش اتاق خبر روابط عمومی

Twitter Twitter
Instagram Instagram
Telegram Telegram
GitHub Github
RSS RSS
Gmail Email