علل کاهش تولید گلابی
تولید گلابی به طور قابل ملاحظه ای در سال های اخیر کاهش یافته است. از جمله علل آن، می توان به بیماری ها خصوصا آتشک و سرمازدگی های بهاره و زمستانه اشاره کرد. ارقام مهم گلابی تفاوت های زیادی از لحاظ مقاومت به سرما نشان می دهند.
آسیب سرمازدگی در درختان میوه معتدله زمانی که دما به زیر صفر می رسد، رخ می دهد.
دمای پایین یکی از مهم ترین استرس های غیر زنده است و از فاکتورهای محدود کننده تولید درختان میوه، خصوصا درختان میوه مناطق معتدله می باشد که بر بقا، رشد، تولید مثل و توزیع جغرافیایی آن ها تأثیرگذار است.
تشکیل یخ در دمای پایین علت عمـده آسیب سرمازدگی در درختان میوه خزاندار می باشد.