از تجزیه ی پکتین تا طعم شیرین خرمای خارک

به خرمای نارس خارک گفته می شود، به عبارت دیگر خارک همان خرما در مراحل اولیه ی رشد است که هنوز کال و نارس می باشد و به عنوان یک گونه ی خاص خرما دسته بندی نمی شود. خارک در مقایسه با خرما قند و کالری کمتری دارد و قند آن طبیعی است.

رنگ خارک زرد و نارنجی بوده و طعم ترد و شیرینی دارد. هنگامی که در تابستان خارک بیش از حد روی درخت باقی بماند تغییر رنگ داده و به قهوه‌ای تبدیل می‌شود. به طور کلی مراحل رسیدن خرما با تغییر رنگ میوه و نرم شدن آن همراه است که به کمک آنزیم پلی گالاکتروناز و تجزیه ی پکتین در دیواره ی سلولی اتفاق می افتد.

خرما از مرحله ی خارک به بعد قابل مصرف است و در مرحله‌ی خارک میزان رطوبت آن به میزان 10 تا 30 درصد کاهش می یابد و در مرحله ی رطب میزان رطوبت آن به 30 تا 35 درصد می رسد. در صورت نگهداری خرمای نارس در دمای اتاق بافت آن به مرور زمان نرم شده و به رنگ قهوه‌ای در می آید. خارک ارزش غذایی بالایی دارد و جهت رفع یبوست، تقویت سیستم ایمنی بدن و کنترل وزن موثر است. 

مطالب بیشتر درباره‌:
کود سم بذر ادوات و ابزار بستر کشت آزمایشگاه گیاه پزشکی باغبانی و زراعت گیاهان دارویی و زینتی آبیاری علف های هرز و فضای سبز آموزش اتاق خبر روابط عمومی

Twitter Twitter
Instagram Instagram
Telegram Telegram
GitHub Github
RSS RSS
Gmail Email