با این ترفند زرشک خوراکی را تکثیر کنید!
زرشک بوته ای چندساله با برگ های همیشه سبز است و گیاهی خودبارور محسوب می شود. گلهای نر و ماده ی آن از هم جدا هستند و گرده افشانی توسط حشرات انجام می گیرد. شاخه های زرشک در ابتدا به رنگ زرد یا قرمز مایل به قهوه ای بوده سپس خاکستری یا سیاه رنگ می شوند.
میوه ی زرشک در اواخر تابستان و اوایل پاییز می رسد و سرشار از ویتامین c می باشد. بوته ی زرشک نسبت به سرما حساس بوده و باید توجه داشت دما کمتر از 5 درجه نباشد. خاک مناسب آن لومی مرطوب با زهکشی بالاست. به طور کلی خاک گچی و موقعیت آفتابی شرایط ایده آل رشد زرشک به شمار می رود.
زرشک خوراکی اغلب به وسیله ی پاجوش تکثیر می یابد و بهترین زمان جداسازی پاجوش ها اواخر آبان و اوایل آذر ماه ذکر شده است. هنگامی که پاجوش ها ریشه ی کافی داشته باشند می توان از آنها جهت تکثیر استفاده کرد. مهمترین آفت زرشک، زنبور سرشاخه خوار است که روی شاخه ها تخم ریزی کرده و لاروهای آن از شاخه ها تغذیه می کنند.