بهترین جایگزین آبهای شور در کشاورزی
با توجه به محدودیت های شدید آب و خشکسالی های اخیر و در پی آن مسئله ی گرمایش جهانی و کاهش سفره های آب زیرزمینی، بهره مندی از حجم وسیع آب های شور در سطح کره ی زمین مورد توجه قرار گرفته است.
از آنجا که بخش وسیعی از آبهای شیرین موجود در بخش کشاورزی مصرف می شود، بهره گیری از آب های شور و گیاهانی با تحمل بالا نسبت به شوری می تواند به عنوان برنامه ای صحیح و مدون اجرا شود.
هالوفیت یا شورزی راهکاری مناسب و معقول برای استفاده ی هر چه بیشتر از آب های شور به شمار می رود زیرا می تواند عملکرد مناسب خود را در شرایط فوق حفظ کند. گیاهان شورزی به عنوان جایگزینی بسیار مناسب برای آبهای شور در بخش کشاورزی شناخته شده اند.
به گیاهان نمک دوست یا مقاوم به نمک هالوفیت گفته می شود. به عبارت دیگر این گیاهان قادرند نمک های سدیم را انباشته کرده و از زیرلایه های خاک دور کنند. هالوفیت ها مکانیسم های مختلفی برای زدودن نمک در محیط اطراف خود دارند که شامل: تعادل اسمزی، انباشتگرهای یون، آبدار و گوشتی شدن و برون ریزی نمک هستند.