میوه خرمالو
درختان خرمالو دارای برگ های ساده، با گل هایی عموما تک جنسی و میوه هایی کروی، و در برخی دیگر نسبتا کشیده هستند. میوه محتوی مقدار زیادی مواد قندی، تانن و ویتامین است.
خرمالو در ایران دارای واریته های مختلف است. این خانواده، دارای 6 جنس و 300 تا 400 گونه است که بیشتر آن ها از نارنجی و زرد روشن تا نارنجی و قرمز تیره متفاوت است و در مناطق نیمه گرمسیری و خاور دور انتشار دارند.
درخت خرمالو که در ایران درخت مشهوری است، در اصل بومی چین و ژاپن است که میوه بسیاری از گونه های آن، خوراکی است.
معمولا پس از چیدن میوه، کاسه گل همراه با میوه باقی می ماند. این درختان دو گونه گس و غیر گس دارند.
✔️میوه های گس، تا قبل از پخته شدن گس هستند و هنگامی که می رسند هم شیرین و نرم می شوند.
✔️گونه های غیر گس، زمانی که کال هستند، کمتر گس هستند و حالت گسی خود را خیلی زودتر از دست می دهند. آن ها در حالت رسیده سفت می باشند. حالت گسی این میوه را می توان طی چند روز با قرار دادن آن در معرض نور خورشید در سرما از بین برد که بـه این فرآیند رسیدن می گویند.
✔️خرمالو را می توان به شکل خام یا در غذا استفاده کرد. نوع غیر گس آن برای خوردن به شکل خام، بهتر است.