روشهای کاهش سال آوری در مرکبات
یکی از علل پایین بودن عملکرد و بالا بودن ضایعات در برخی مرکبات، تناوب باردهی (سال آوری) است. معمولا عملکرد بالا در یک سال، همراه با عملکرد پایین در سال بعد است.
در سال پرمحصول، درخت با مصرف زیاد کربوهیدرات، سال بعد با کمبود آن مواجه شده و محصول، به شدت کاهش می یابد.
روش هایی که بتوانند رقابت را در سال پرمحصول کاهش و اندازه ی میوه را در آن سال افزایش دهد و از طرفی تشکیل جوانه ی گل را در سال کم محصول افزایش دهد، سبب متعادل شدن سال آوری و کاهش ضایعات می گردد:
1️⃣محلول پاشی اوره با غلظت یک درصد، یک هفته قبل و بعد از برداشت میوه، سبب افزایش تولید میوه در سال های کم محصول، به ویژه در نارنگی، می شود.
2️⃣حذف مکانیکی شاخه در سال پرمحصول، رایج ترین روش کاهش بار محصول است. عملیات باید در اوایل بهار و قبل از گلدهی انجام شود.
3️⃣هرس بعد از یک سال کم محصول و قبل از یک سال پر محصول مورد انتظار، سبب کاهش تناوب باردهی می گردد.
✅با پایین آوردن تولید در یک سال با محصول سنگین، از طریق هرس و با تغییرات مناسب در برنامه کودی، تناوب باردهی میتواند متعادل شود.