بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات باروس؛ تشخیص گموز و سرخشکیدگی

عامل بیماری سرخشکیدگی مرکبات قارچ Nattrassia mangiferae نام دارد. عامل بیماری در مرحله اولیه که اواسط بهار می باشد، باعث پژمردگی و زوال در شاخه های انتهایی درخت می شود که این حالت با گرمتر شدن هوا شدت پیدا می کند.

ابتدا برگها سبز خشک شده، سپس در اثر تابش آفتاب به رنگ قهوه ای درمی آیند و غالبا از شاخه ها جدا نمی شوند.

بیماری از شاخه های انتهایی به سمت سایر شاخه ها توسعه و در نهایت به تنه سرایت پیدا می کند.

عامل ایجاد بیماری گموز یا پوسیدگی طوقه و ریشه مرکبات قارچهای Phythophthcra citrophthora و P.nicotianae می باشد.

در اثر این بیماری جوانه های آلوده رشد نمی کنند و به تدریج خشک می شوند. برگ های درختان آلوده از ناحیه دمبرگ حالت رنگ پریدگی به خود می گیرند و به تدریج زرد می شوند.

پس از مدتی برگ های رنگ پریده می ریزند و گیاه ضعیف می شود.

مطالب بیشتر درباره‌:
کود سم بذر ادوات و ابزار بستر کشت آزمایشگاه گیاه پزشکی باغبانی و زراعت گیاهان دارویی و زینتی آبیاری علف های هرز و فضای سبز آموزش اتاق خبر روابط عمومی

Twitter Twitter
Instagram Instagram
Telegram Telegram
GitHub Github
RSS RSS
Gmail Email