احتمالا واژه کشاورزی ارگانیک را زیاد شنیده اید!

احتمالا واژه کشاورزی ارگانیک را زیاد شنیده اید!

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۳۰ دی ۰۲

واژه ی (Organic)، معانی گوناگونی دارد که از میان آن ها، مربوط به موجود زنده (Organism) یا جانداران بیشتر رایج است. کاربرد این واژه در کشاورزی ارگانیک، بر این مبنا است که در آن، مزرعه به عنوان یک موجود زنده در نظر گرفته می شود. 
کشاورزی ارگانیک که به نام های کشاورزی زیستی، کشاورزی بیولوژیک، کشاورزی بوم شناختی، کشاورزی زاینده و کشاورزی طبیعی خوانده می شود، نوعی کشاورزی قانونمند و متکی به معیارها و ضوابط خاص بوم شناسانه است.
در کشاورزی ارگانیک هدف پایداری تولید ولی نه الزاما به بیشینه رساندن آن است. 
در این نوع کشاورزی، عوامل انسانی و جوامع تولید کننده و مصرف کننده، در قالب مجموعه ای جدا ناپذیر نگاه می شوند و به اصول سلامت (خاک، آب، گیاهان، جانوران و محیط زیست)، بوم شناسی (بر اساس سیستم ها و چرخه های اکولوژیکی)، انصاف و عدالت (با توجه به فرصت ها و قابلیت های زندگی و محیط های عمومی) و مراقبت (حمایت از سلامت و آسایش نسل های بعد و محیط، توجه خاصی مبذول می شود.
حفظ تنوع زیستی مبنای تولید در این نوع کشاورزی است و زنجیره غذایی از تولید تا توزیع، بازاریابی، فراوری و مصرف، همه مدنظر قرار دارند.
کاربرد آن دسته از افزودنی های غذایی که به ظاهر برای حفظ رنگ، طعم و بهبود مزه است ولی برای سلامت انسان در عمل خطرناک است نیز، ممنوع می باشد. 
کشاورزی ارگانیک، باوجود کاهش درکمیت مواد غذایی، به کیفیت آن پرداخته و همچنین بر حفظ و نگهداری از منابع پایه کشاورزی استوار است.

تکنیک های شخم زنی که هر کشاورزی باید بداند

تکنیک های شخم زنی که هر کشاورزی باید بداند

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۳۰ دی ۰۲

همان طور که می دانید شخم زدن به منظور بیرون کشیدن باقی مانده محصولات در خاک و از بین بردن علف های هرز انجام می شود که در نتیجه باعث افزایش کیفیت خاک و محصول می گردد.

راز هرس زمستانه درخت گیلاس

راز هرس زمستانه درخت گیلاس

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۸ دی ۰۲

معمولا هرس درخت گیلاس در دو بازه ی زمانی پاییز و زمستان انجام می گیرد. این بازه زمانی باعث می‌شود نه تنها انرژی درخت از بین نرود، بلکه هرس درخت تأثیر بیشتری داشته باشد.

با غذای منحصر به فرد کرم ابریشم آشنا شوید

با غذای منحصر به فرد کرم ابریشم آشنا شوید

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۸ دی ۰۲

گیاه توت به عنوان غذای منحصر به فرد لاروهای کرم ابریشم تجاری است.
درختان توت علی رغم آنکه نسبت به درجه حرارت دارای تحمل بالا بوده، اما ضریب تبخیر بالای این گیاه در شرایط مختلف آب و هوایی نشان می دهد که به لحاظ مصرف آب، گیاه پر نیازی است که با توجه به داشتن ساختار ریشه ای عمیق، قابلیت سازگاری با شرایط کم آبی را داراست.
بنابراین نسبت به تغییرات میزان رطوبت خاک حساس می باشد که این نیز بر میزان آب موجود در برگ ها و به دنبال آن کیفیت آن ها و راندمان پرورش کرم ابریشم اثرگذار خواهد بود و تنها در صورت فراهم بودن آب کافی امکان برداشت اقتصادی از توت و توتستان وجود خواهد داشت.

با تأمین آب مورد نیاز گیاه توت از طریق آبیاری، تولید برگ توت تا 15 درصد افزایش می یابد.

با دو‌ روش ساده زعفران تقلبی را تشخیص دهید

با دو‌ روش ساده زعفران تقلبی را تشخیص دهید

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۷ دی ۰۲

یکی از ساده ترین روش ها برای تشخیص زعفران تقلبی، استفاده از آب سرد است. به این صورت که می توانید چند رشته زعفران را در آب قرار دهید. سپس متوجه خواهید شد که زعفران اصل بعد از چند دقیقه رنگ آب را به زرد تغییر می‌دهد، اما خود زعفران رنگش را حفظ می‌کند. اگر زعفران تقلبی باشد، رنگ آن به آب منتقل شده و خود زعفران رنگش را از دست می‌دهد.

روش های مقابله با آفتاب سوختگی و ترک خوردگی میوه انار

روش های مقابله با آفتاب سوختگی و ترک خوردگی میوه انار

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۷ دی ۰۲

کاشت ارقام متحمل
اجتناب از کاشت ارقام پوست نازک و حساس مانند رقم شهوار دانه سفید
رعایت فاصله مناسب کاشت
درختان و رعایت جهت کاشت درختان
حفظ پوشش گیاهی در زیر درختان یا استفاده از کاه و کلش

هرس مناسب (هرس طوری باشد که میوه ها در سایه انداز درخت پرورش یابند).
توجه به دور آبیاری
اعمال تغذیه مناسب با تاکید بر عناصر کلسیم، ازت و پتاسیم
و کاربرد کائولین همراه با پوشش میوه و اسید جیبرلیک از جمله توصیه های کاربردی جهت پیشگیری از عارضه محسوب می شوند.

دیگر دغدغه ی پشه ی گلدان نداشته باشید

دیگر دغدغه ی پشه ی گلدان نداشته باشید

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۶ دی ۰۲

از مشکلاتی که عموم مردم هنگام نگهداری گیاهان آپارتمانی با آن روبرو می شوند، پشه ی گلدان است. باید توجه داشت که این آفت می تواند به گیاه شما آسیب برساند و باعث پژمردگی و خشک شدن آن شود.

آسیب های عمقی آفت برگخوار چغندر که در صورت عدم مبارزه با آفت رخ‌می دهد:

آسیب های عمقی آفت برگخوار چغندر که در صورت عدم مبارزه با آفت رخ‌می دهد:

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۶ دی ۰۲

لاروهای سنین پایین، با تغذیه از برگ ها، آن ها را به شکل توری در می آورند. در حالی که لاروهای بزرگتر قادر به تغذیه از تمام برگ بوده و سوراخ بزرگی را در آن ها ایجاد می کنند و در تراکم بالا قادر به تغذیه از تمام برگ بوده و ضمن خسارت شدید، حتی قادر به نفوذ به درون ریشه بوده و باعث از بین رفت بوته های چغندر و چغندرقند (حتی بوته های نسبتا رشد کرده) می شوند. 
براین اساس، شدت خسارت بستگی به مرحله رشدی گیاه و تراکم و مرحله رشدی آفت خواهد داشت. 
نوسان جمعیت برگ خوارهای چغندرقند، بسته به شرایط محیطی، متفاوت بوده و ممکن است به طور ناگهانی زیاد شده و خسارت جبران ناپذیری را وارد سازد. 
بر این اساس پایش جمعیت و پیگیری روند رشد جمعیت آفت در مزرعه از جمله عوامل موثر در موفقیت آمیز بودن برنامه های کنترل و کاهش خسارت می باشد.

میوه ی مخصوص اشراف با طعمی شبیه به آناناس

میوه ی مخصوص اشراف با طعمی شبیه به آناناس

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۵ دی ۰۲

چری مویا‌ که به نام میوه ی اشرافی معروف است، میوه ای قلبی شکل با پوستی ضخیم شبیه به سوسمار می باشد و طعمی مانند موز و آناناس دارد.

با انواع چغندر و کلم دریایی بیشتر آشنا شوید

با انواع چغندر و کلم دریایی بیشتر آشنا شوید

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۵ دی ۰۲

چغندر، گیاهی از خانواده Chenopodiacea می باشد که همانند سایراعضای این خانواده در مقابل تنش شوری مقاومت مناسبی دارد.
چغندرهای زراعی، اکثرا جزو گونه vulgaris بوده واز نظر کشاورزی در چهار گروه شامل چغندر برگی (چغندر سالادی)، چغندر باغی (لبویی)، چغندر علوفه ای و چغندرقند قرار دارند(مطابق شکل، به ترتیب C, B, A ,D).
 چغندر برگی شامل دو نوع چغندر اسفناجی (با مصرف برگ پخته) و چغندر سوئیس چارد یا کلم دریایی (با مصرف بعنوان سالاد و سبزی) می باشد. 
چغندر باغی دارای ریشه و دمبرگ های قرمز رنگ بوده و به عنوان سبزی مورد استفاده قرار می گیرد. 
چغندر علوفه ای دارای انواع متنوعی بوده و به مصرف دام می رسد.
گروه چغندرقند شامل انواع متنوعی از ارقام چغندرهای ریشه ای می باشد که اکثریت آن ها در طول زمان به تدریج و توسط انسان از طریق انتخاب و اصلاح نباتات، گزینش و به دست آمده است.

اطلاعاتی که باید درباره ی زغال اخته بدانید

اطلاعاتی که باید درباره ی زغال اخته بدانید

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۴ دی ۰۲

زغال اخته گیاهی دو لپه ای از خانواده ی زغال اخته ایان است و به دلیل داشتن اسید بالا مصرف آن به شکل خام توصیه نمی شود. این گیاه به صورت درختچه رشد می کند و جزء گیاهان برگ ریز دسته بندی می شود.

چرا در کشاورزی از آهک استفاده می شود؟

چرا در کشاورزی از آهک استفاده می شود؟

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۳ دی ۰۲

آهک کشاورزی یک نوع افزودنی است که از پودر کردن سنگ آهک یا گچ به دست می‌آید. ماده ی اولیه ی آن را کربنات کلسیم تشکیل می دهد و انواع متفاوتی دارد.

بید؛ حتی به چغندر قند هم رحم نمی کند!

بید؛ حتی به چغندر قند هم رحم نمی کند!

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۳ دی ۰۲

لاروها با تغذیه از جوانه های مرکزی و در نهایت غده باعث کاهش عملکرد کمی و کیفی محصول می شوند. 
هر قدر لاروها بیشتر به‌ داخل جوانه نفوذ کنند و عمق قشر سیاهرنگ روی آن ها بیشتر باشد، نفوذ سم و مبارزه با آن ها مشکل تر می گردد. 
به علاوه، تغذیه آفت از گیاه باعث تشدید نفوذ عوامل بیماری زا می گردد. 
فعالیت لاروها در فصل بهار می تواند باعث از بین رفتن بوته های جوان شود. ولی در فصل تابستان، با ضخیم ترشدن برگ ها، خسارت به جوانه مرکزی، محدود می شود. 
در مناطق گرمسیر، با فعالیت شدید آفت جوانه های مرکزی از بین رفته و لاروها با تغذیه از سر ریشه و ایجاد تونل به فعالیت و خسارت خود ادامه می دهند.

البته فعالیت این آفت در دوره خشکی و کم آبی بیشتر بوده و در نتیجه خسارت بیشتری را وارد می سازد.

اگر آلرژی دارید این گیاه داروی شماست

اگر آلرژی دارید این گیاه داروی شماست

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۱ دی ۰۲

گیاه مرزه گیاهی تند و فلفلی است که ارزش غذایی بالایی دارد و به عنوان عضوی از خانواده ی نعناعیان شناخته می شود. گل های آن کوچک و برگ ها صاف هستند و از گذشته های دور از آن در طب سنتی استفاده می شده است.

رابطه ی کود ازت و پسته؛ خوب یا بد؟+علائم کمبود ازت در پسته

رابطه ی کود ازت و پسته؛ خوب یا بد؟+علائم کمبود ازت در پسته

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۱ دی ۰۲

ازت از عناصر غذایى پر مصرف و اصلى براى رشد مناسب درختان پسته است. 
اگر مقدار ازت کاربردى کم باشد، در اغلب باغات علائم کمبود آن مشاهده مى شود. بهترین راه براى تشخیص این کمبود، تجزیه سالانه بافت برگ است که باعث مى شود بدون صرف هزینه اضافى و مصرف غیر ضرورى ازت، اطمینان پیدا کرد که ازت مورد
نیاز درخت به مقدار کافى تامین شده است. 
لازم به ذکر است که مصرف اضافه ازت، منجر به تحریک درختان به رشد رویشى به جاى رشد زایشى و همچنین آلودگى منابع آب سطحى و زیر زمینى مى گردد.
از علائم کمبود ازت در درختان پسته، کاهش رشد شاخه ها، باریک تر و کوتاه تر شدن آن ها و تغییر رنگ پوست درخت به قرمز در کمبودهاى شدید است. 
با توجه به تحرک این عنصر در برگ ها، کمبود آن منجر به کمرنگ شدن برگ هاى جوان و زرد شدن برگ هاى پیر و ریزش زودتر از موعد آن ها مى شود. 
در ادامه، افزایش ریزش برگ باعث تنک شدن برگ درختان شده و در کمبود شدید، دمبرگ ها و رگبرگ ها به رنگ قرمز در مى آیند و در نهایت تولید محصول کاهش پیدا مى کند. 
لازم به ذکر است که تنش هاى آبى و بیمارى ورتیسیلوم علائمی شبیه به علائم کمبود ازت دارند.

یک گیاه بی دردسر به نام بابا آدم

یک گیاه بی دردسر به نام بابا آدم

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۰ دی ۰۲

گیاه بابا آدم یا فیلگوش که به دلیل داشتن برگ های بسیار بزرگش به این نام، نام گذاری شده است، جزء گیاهان آپارتمانی بی دردسر شناخته شده و امروزه طرفداران زیادی دارد. این گیاه دارای ویژگی های منحصر به فرد و ظاهری جذاب است و چندان حساس نیست.

با شاه میوه اصفهان آشنا شوید:

با شاه میوه اصفهان آشنا شوید:

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۰ دی ۰۲

درخت گلابی رقم شاه میوه؛

منشاء: اصفهان

مشخصات میوه و درخت: میوه گلابی شکل، با پوست صاف و زرد رنگ، بافت میوه نرم، شیرین و آبدار با سلول های سنگی پراکنده در تمام میوه، فاقد قدرت انبارمانی، پوست میوه بسیار نازک، میوه شیرین و آبدار. 

زمان گلدهی در منطقه کرج: 13 الی 28 فروردین 
زمان رسیدن در منطقه کرج: نیمه دوم مرداد ماه 
♦️خصوصیات مثبت و منفی رقم:
حساسیت به آتشک: نیمه حساس 
قابلیت نگهداری: فاقد قدرت انبارمانی و حساس به قهوه ای شدن بافت 
سایر خصوصیات: درخت دارای مقاومت بالایی به کلروز ناشی از کمبود آهن بوده و به پسیل نسبتاً مقاوم است.

ارقام لوبیا سفید رو بیشتر بشناس

ارقام لوبیا سفید رو بیشتر بشناس

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۱۹ دی ۰۲

لوبیا سفید از جمله حبوباتی است که بیشترین سطح زیر کشت را در جهان دارد و دارای دو رقم زودرس و دیررس می باشد. نوع دیررس بذرهای پهن، سفید و بزرگ داشته و نوع زودرس دارای بذرهای گرد و کمی پهن است.

روش های کاهش ضایعات در مرکبات؛ به‌ویژه نارنگی

روش های کاهش ضایعات در مرکبات؛ به‌ویژه نارنگی

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۱۹ دی ۰۲

1- عملیات قبل از برداشت:
تیمارهای قبل از برداشت مانند تغذیه، کنترل آفات، شرایط محیطی چون باد و رطوبت و وضعیت درخت، در عمر پس از برداشت نارنگی موثر است.
تغذیه با پتاسیم، عمر قفسه ای میوه را افزایش می دهد.
2- شست و شو و تمیز نمودن
3- سرد کردن اولیه میوه:
این کار با هدف کاهش دمای میوه، بعد از برداشت برای میوه ضروری است. این عملیات سبب تاخیر در رسیدن، کاهش ضایعات میکروبی و تغییرات فیزیولوژی در میوه های برداشت شده در شرایط اقلیمی گرم می شود.

4- واکس زدن
5- پوشش های دیگر مانند کاغذ مقوایی و نایلون

بادام زمینی زیر ذره بین گیاه شناسی

بادام زمینی زیر ذره بین گیاه شناسی

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۱۸ دی ۰۲

بادام زمینی که به نام پسته شامی نیز معروف است، یکی از مهمترین گیاهان روغنی به شمار می رود. گل این گیاه قبل از میوه دهی به سمت زمین خم شده و دانه‌های جوان را در زمین دفن می‌کند، به همین دلیل به این گیاه بادام زمینی می گویند. سپس این دانه‌ها در زمین رشد کرده و می رسند.

کود سم بذر ادوات و ابزار بستر کشت آزمایشگاه گیاه پزشکی باغبانی و زراعت گیاهان دارویی و زینتی آبیاری علف های هرز و فضای سبز آموزش اتاق خبر روابط عمومی

Twitter Twitter
Instagram Instagram
Telegram Telegram
GitHub Github
RSS RSS
Gmail Email