بیماری چروکیدگی قهوه ای گوجه
ویروس عامل چروکیدگی قهوه ای میوه گوجه فرنگی (رگوس)، یک ویروس تازه شناسایی شده است کهموجب آلودگی گیاهان گوجه فرنگی و فلفل می گردد.
✅روش های انتقال:
✔️این بیماری به روش انتقال مکانیکی همراه با تماس دست و لباس کارگران با بوته ها و همچنین همراه با وسایل هرس از جمله قیچی و... زنبور های گرده افشان و توسط بذر و نشاءآلوده منتقل می گردد.
علائم:
✔️قهوه ای شدن کاسبرگ ها و دم گل
✔️پژمردگی و خشک شدن گل ها و قهوه ای شدن ساقه
✔️حالت سبز و روشن (موزائیکی شدن) ولکه های زرد همراه با چروکیدگی دربرگ
های جدید
✔️وجود لکه های نکروز(قهوه ای)
✔️تاولی شدن سطح میوه
✔️لکه دار شدن میوه (لکه های سبز و زرد)