سیستم های آبیاری
قبل از کشت گوجه فرنگی، باید بدانید چه نوع بذری را انتخاب و تهیه نمائید.
1️⃣بذر گوجه فرنگی را بر اساس نحوه مصرف آن می توان تقسیم بندی نمود؛ زیرا این میوه را به صورت تازه خوری، رب، سس یا کنسرو می توان مصرف نمود. به همین منظور اولین تقسیم بندی بر اساس تازه خوری و صنعتی می باشد.
✔️در حال حاضر در ایران برای کشت گوجه فرنگی در گلخانه تنها از ارقام تازه خوری استفاده می شود.
2️⃣دومین تقسیم بندی بر اساس همرسی استوار است؛ که به سه دسته همرس، غیر همرس و بینابین تقسیم می شود. معمولا در گلخانه های ایران از واریته های غیر همرس در برداشت های طولانی مدت و از واریته بینابین در مناطقی که مدت برداشت کوتاه تر است استفاده می شود.
3️⃣سومین تقسیم بندی بر اساس وزن میوه است. امروزه برای مصرف تازه خوری گوجه فرنگی از گوجه چری با وزن 5 تا 51 گرم تا گوجه هایی به وزن 250 گرم استفاده می شود. نا گفته نماند که هر چه وزن گوجه فرنگی سنگین تر باشد مدت بیشتری برای رسیدن به باردهی نیاز دارد.
✔️مثال گوجه چری که حدود 5 تا 20 گرم است، پس از نشاء حدود 60 روز برای برداشت محصول نیاز دارد.
✔️به تازگی در بازار، تولید واریته های دیگری پا نهاده است که کلاستر نام دارد. اصولا چیدن میوه به صورت خوشه ای با اصطلاح کلاستر خوانده می شود.