چای ترش یا چای مکی
چای ترش، متعلق به خانواده Malvaceae (پنیرک) و بومی آفریقابوده در تمام مناطق استوایی و گرم کشت می شود و به عنوان گیاهی دارویی مورد توجه است.
این گیاه دو منظوره است که به منظور استفاده خوراکی (کاسبرگ) و با استفاده از الیاف یا چوب، یاهر دو نوع مورد کشت و کار قرار می گیرد.
از برگ آن به عنوان سبزی خوراکی، از دانه های آن به عنوان یک منبع غنی از پروتئین و از کاسبرگ های آن برای تهیه نوشیدنی های مختلف، بستنی، شکلات و کیک استفاده می شود.
کاسبرگ چای ترش به عنوان دارو قابلیت استفاده دارد. کاسبرگ های چای ترش دارای اسیدهای آلی اگزالیک، مالتیک، سیتریک، تارتاریک و همچنین، ویتامین c، پروتیئن، مواد معدنی و آنتوسیانین می باشد. رنگ قرمز چای ترش به عنوان رنگ طبیعی در مواد غذایی، محتوای تغذیه ای برگ و خواص درمانی آن در کاهش فشار خون باعث افزایش روزافزون این گیاه دارویی در اروپا شده است.