روش های کنترل و درمان لکه نواری باکتریایی گندم و جو
1- آیش یا تناوب زراعی با محصولاتی به جز خانواده گندمیان.
2- استفاده از بذور سالم و تهیه شده از مزارع عاری از آلودگی. در بیشتر موارد بذر مهم ترین منبع انتقال و آلودگی اولیه بیماری است. پوسته های خارجی بذر به راحتی می توانند باکتری عامل بیماری را انتقال
دهند. نگهداری بذر در طول سال هم نمی تواند موجب کاهش معنی دار آلودگی به باکتری عامل بیماری شود.
3- مبارزه با علف های هرز خانواده گندمیان. با توجه به اینکه باکتری عامل نواری غلات، دارای پاتوارهای متعددی است، می تواند از بین خانواده گندمیان میزبان های متعددی را برای بقا و زمستان گذرانی انتخاب کند. حذف علف های هرز میزبان، میزان آلودگی اولیه بیماری را کاهش می دهد.
4- از بین بردن ایمن بقایای گیاهی مزارع آلوده و خارج نمودن از مزارع و در صورت عدم امکان، شخم عمیق و زیر خاک بردن بقایا.
5- کاشت ارقام مقاوم نسبت به بیماری نظیر رقم الوند، برات، سیروان، زرینه، تیرگان، شوش، بک کراس، روشن، دنا و سایونز که تحمل خوبی نسبت به بیماری نشان داده اند.
6- اجتناب از کاشت ارقام حساسی نظیر پیشگام، میهن، پیشتاز و آفتاب در مناطق آلوده.