پوسیدگی موکوری میوه
این بیماری در بعضی از انبارهای نگهداری سـیب کـه اصـول فنی و بهداشتی رعایت نمی شود، خسارت زا می باشد.
علائــم بیمــاری:
از علائــم ایــن بیمــاری مــی تــوان بــه نــرم و آبــدار شــدن و نیــز قهــوه ای روشــن شــدن قــسمت دمگــل یــا گلگـاه میـوه، یـا محـل زخـم هـای ایجـاد شـده در پوسـت اشـاره کرد.
بعــد از گذشــت مــدتی از آلــودگی، انــدام هــای زایــشی قارچ به صورت نقاط سیاه رنگ در بـین میـسلیوم هـای خاکـستری رنگ، در محل آلودگی دیده می شود. میـوه هـای آلـوده در دمـای صفر درجه سانتی گراد سردخانه، بعد از دو ماه فاسد شده و آبکـی می شوند.
عامل بیماری: قارچی است به نام علمی
Mucor pirfoimis
چرخه بیمـاری :
زمـستان گـذرانی ایـن قـارچ در خـاک و بـه صورت اسپورانژیوسپور می باشد. بیشترین جمعیـت ایـن قـارچ در لایه 2 سانتیمتری بـالای خـاک بـه همـراه مـواد آلـی موجـود در خاک و میوه های ریخته شده بر زمین مـی باشـد. میـوه هـای سـالم
ریخته شده روی زمین، طی تماس با خاک و یا از طریق حشرات، جوندگان و پرندگان آلوده می شوند. این قارچ با خـاک چـسبیده به ته جعبه ها به اتاق های بسته بندی راه می یابد. ضمناً آلودگی میوه در زمان برداشت محصول و یا شستشو در پروسة بسته بندی اتفـاق می افتد.
کنترل:
1 -برداشت محصول در هوای خشک انجام شود.
2 -میوه های به زمین ریخته شده با میـوه هـای چیـده شـده یک جـا جمع نشوند.
3 -میوه های معیـوب بـه زمـین ریختـه شـده جمـع آوری و از باغ خارج شوند.
4 -بــه هنگــام بــسته بنــدی، بــه آب شستــشوی میــوه هــا کلــر افزوده شود.
5 -میوه ها قبل از انتقال به سردخانه یا انبار خشک شود.
6 -میوه ها با کاغذ آغشته به ترکیبات مسی، کاغذ پیچی شوند.