لکه تاولی میوه

لکه تاولی میوه

این بیماری از بعضی کشورها گزارش شده و به نظر مـی رسـد در ایران نیاز به بررسی دارد. 

علائم: 

علائم این بیماری بـه صـورت لکـه هـای تیـره متمایـل بـه ارغوانی در محل عدسک های میوه می باشد. آلودگی، 2 تـا 3 مـاه بعد از ریزش گلبرگ ها به شکل تاول های کوچـک سـبز رنـگ، آبگز، و برجسته در سطح میوه هـا و نیـز در محـل روزنـه هـا قابـل مشاهده است. به مرور زمان لکه ها بزرگتر شده و بـه قطـر حـدود 5-4 میلیمتر می رسد و تیره رنگ می شوند.

عمق لکه ها در گوشت میوه به ندرت به بیش از 2-1 میلیمتـر می رسد. در این بیماری برگ ها در شاخه های آلوده، چروکیـده و بد شکل می شوند و ممکن است لکه های سفید تـا نکـروزی روی آن ها دیده شوند.

عامل بیماری: 

باکتریی است به نام علمی 

Pseudomonas syringae pv. papulans

چرخـه بیمـاری: 

بـاکتری فـوق بیـشتر در جوانـه هـای میوه، بـرگ و میـوه بیمـار بـاقیمانـده در بـاغ زمـستان گذرانی مـی کنـد. 

دو هفته بعد از ریزش گلبرگ های درخت، میوه هـای جـوان به این بیماری حساس می شوند و حساسیت آن ها به تـدریج افزایش می یابد. ایـن دوره حـساسیت، تـا 6 هفتـه طـول مـی کـشد . 

باکتری های عامل بیماری با آب پخش می شوند و لکـه تـاولی در هوای مرطوب شدت بیشتری پیدا میکند. 

کنترل:

یکبار سمپاشی درختان در اوایل بهار (در مرحله نوک سـبزی ) بـا استفاده از قارچ کش های مسی مثل اکسی کلرورمس 3 در هزار.


کود سم بذر ادوات و ابزار بستر کشت آزمایشگاه گیاه پزشکی باغبانی و زراعت گیاهان دارویی و زینتی آبیاری علف های هرز و فضای سبز آموزش اتاق خبر روابط عمومی

Twitter Twitter
Instagram Instagram
Telegram Telegram
GitHub Github
RSS RSS
Gmail Email