کپک آبی میوه (بیماری پس از برداشت)
این بیماری که به پوسـیدگی نـرم و پوسـیدگی مرطـوب هـم معروف است، از جمله بیمـاری هـای مهـم پـس از برداشـت میوه جات می باشد. بیمـاری مـذکور در هـر جـا کـه سـیب و گلابـی کـشت می گردد، به وفور وجود دارد.
علائم:
از علائـم بیمـاری مـی تـوان بـه پوسـیدگی و وجـود بـوی نمنـاکی خـاک در محـل پوسـیدگی اشـاره نمـود. اپیـدرم محـل آلودگی به رنگ قهوه ای پررنگ در مـی آیـد و زیـر آن گوشـت میوه نـرم مـی شـود. ایـن قـسمت نـرم گوشـت میـوه بـه راحتـی از قسمت های سالم جدا می گردد.
عامل بیماری:
قارچی است به نام علمی Penicillium expansum
چرخه بیماری : اکثر آلودگی های میوه توسط کنیدی هایی کـه از طریق هوا یا آب روی میوه منتقل می شوند، صـورت مـی گیرد.
روی میوه کنیدی هایی که از زخم های حاصله در حین برداشت و یا بارگیری میوه تولیـد مـی شـوند، وارد میـوه شـده و آلـودگی را منجر می گردند. آلودگی های در انبار غالباً توسط کنیدی هایی کـه در محلول های شستشو و یا حوضچه و به طور کلـی در مـسیر پروسه انبارداری وجود دارند، حادث می شود.
کنترل:
1- اجتناب از زخمی و یا له نمودن میوه ها
2- حذف میوه های فاسد از اتاق های بسته بندی به طور روزانه
3- استفاده از قارچ کش های گـروه بنزیمیـدازول
یک در هزار قبـل از برداشت، بـه صورت غوطه ور سازی میـوه بـه مـدت یـک دقیقـه در 20 درجـه
سانتیگراد در محلول سمی، یا پاشش سم روی میوه
4 -غوطه ورسازی میوه در محلول کاپتان 3 در هزار یـا اسـتفاده از کلرور کلسیم پس از برداشـت میـوه بـه جـای بنـد 3 قابـل توصیه می باشد.