پوسیدگی آلترناریایی سیب

پوسیدگی آلترناریایی سیب

گاهی این بیماری در بعضی از مناطق سیب کاری، مشکل آفرین می باشد. 

علائم: 

از علائم این پوسیدگی می توان به ظهور لکـه هـای گـرد، قهوه ای تا سیاه، خشک و کم عمق درقسمت هـای تـرک خـورده پوست میوه و یا در گودی های گلگاه یا دمگاه میوه اشاره نمود. 

بافت قسمت های کاملاً پوسیده، اسفنجی می شود و در گوشت آلوده خطوط سیاه بروز می کند. این پوسیدگی در دمای سردخانه به کندی توسعه یافته و قطر لکه ها بعـد از 5 مـاه بـه نـدرت بـه 25 میلیمتر میرسد.

عامل بیماری: قارچی است به نام علمی Alternaria alternata

چرخه بیمـاری: 

قـارچ فـوق روی بافـت هـای مـرده و پوسیده درختان، بقای خود را حفظ می کند و میوه هـا را قبـل و یـا بعـد از برداشت مورد حمله قرار می دهـد. آلـودگی میـوه هـا توسـط ایـن قارچ از طریق زخم های روی میوه، یا محل های آفتاب سـوخته یـا سرمازده صورت می گیرد. میوه هـایی کـه بـه پیـری فیزیولـوژیکی دچار شده اند یا اسکالد گرفته اند نیز مورد حملـه ایـن قـارچ قـرار می گیرند. 

کنترل:

1_ اجتناب از زخمی نمودن یا له نمـودن میـوه هـا حـین برداشـت، حمل و نقل و بسته بندی.

 2_ ضدعفونی جعبه های چوبی قبل از اسـتفاده بـا آب کلـردار یـا بخار آب.

3_ ایجاد شرایط مناسب از نظر رطوبت، دما و تهویه حین حمل و نقل میوه ها و نیز در طول نگهداری در انبار.


کود سم بذر ادوات و ابزار بستر کشت آزمایشگاه گیاه پزشکی باغبانی و زراعت گیاهان دارویی و زینتی آبیاری علف های هرز و فضای سبز آموزش اتاق خبر روابط عمومی

Twitter Twitter
Instagram Instagram
Telegram Telegram
GitHub Github
RSS RSS
Gmail Email