نقش آهن در گیاه

آهن از جمله عناصر میکرو یا کم مصرف در گیاهان است. این بدین معناست که این عناصر در مقایسه با عناصر پرمصرف، کمتر مورد استفاده گیاه قرار می گیرند. با وجود این، کمبود آن‌ها در گیاه، سبب بروز مشکلاتی می شود. آهن از مهم ترین این عنصرها ست.

نقش آهن: با این که عنصر آهن از اجزای تشکیل دهنده مولکول کلروفیل نیست، اما برای تشکیل کلروفیل لازم است. این عنصر در فعال شدن بیش از 200 آنزیم گیاهی موثر می باشد و به عنوان فعال کننده گیاهان، به عنوان پرمصرف ترین ریزمغذی شناخته شده است. آهن در بعضی از سیستم های آنزیمی گیاه به کار رفته و جزئی از آنزیم هایی است که احیاگر نیتروژن نیتراته به نیتروژن آمونیاکی هستند.

جذب آهن: دسترسی گیاه به آهن، به ph محیط کشت بستگی دارد. همه ریزمغذی ها، به جز مولیبدن‌، با زیاد شدن ph، و قلیایی شدن آن، از دسترس گیاه خارج می شوند. زیرا در خاک های آهکی، این عنصر ته نشین می شود. خاک های آهکی با Ph بالا و ماده آلی کم، سطح قابل توجهی از اراضی کشاورزی را در اکثر نقاط ایران به خود اختصاص داده اند؛ در نتیجه از حلالیت ترکیبات حاوی آهن و قابلیت جذب آهن کاسته می شود. جلوگیری از تثبیت آهن و شوری خاک با استفاده از کلات کننده های ارگانیک با پایداری بالا امکان پذیر است. این ترکیبات، هنگام حل شدن در آب هیچ گونه توده یا رسوبی را تشکیل نمی دهد. کلات آهن را نباید محلول پاشی کرد و باید مستقیم پای بوته ریخته شود. هم چنین نباید با ترکیبات مسی، به صورت مخلوط و یا هم زمان، به گیاه داد.

علائم کمبود آهن: مهمترین علامت کمبود، زرد شدن برگ یا اسکلروز است. این زردی حالت خاصی دارد و ابتدا از لکه های کوچک آغاز می شود و سپس سطح برگ را فرا می گیرد که حالت خاصی را روی برگ ایجاد می کند. برای تهیه کودهای آهن و مشاهده انواع آن ها، میتوانید به فروشگاه آنلاین کشاورزی ما سری بزنید. به آدرس زیر:

Agriculture-store.ir

مطالب بیشتر درباره‌:
کود سم بذر ادوات و ابزار بستر کشت آزمایشگاه گیاه پزشکی باغبانی و زراعت گیاهان دارویی و زینتی آبیاری علف های هرز و فضای سبز آموزش اتاق خبر روابط عمومی

Twitter Twitter
Instagram Instagram
Telegram Telegram
GitHub Github
RSS RSS
Gmail Email