کاشت سبزی و صیفی جات در آپارتمان

برای کاشت سبزی، کافی است یک پنجره آفتاب گیر داشته باشید. می توانید جلوی پنجره تان سبزی ها را پرورش دهید. با توجه به این که می خواهید در یکی از اتاق های منزل تان باغچه راه بیندازید، بهتر است حواس تان به زیبایی کار هم باشد. پس سعی کنید گلدان های پلاستیکی سبک و تمیز بخرید و گلدان ها را هم با سلیقه خودتان تزئین کنید. اگر پنجره قدی دارید و نور سرتاسری به اتاق می رسد، می توانید گلدان های سبزی را روی زمین بچینید؛ اما اگر پنجره های کوتاهی دارید، بهتر است یک میز زیر پنجره بگذارید تا قد گلدان ها به پنجره برسد و سبزی ها مجبور نباشند دنبال نور بگردند. اگر به سبزی ها نور کمی برسد، لاغر و دراز می شوند و به خوبی رشد نمی کنند.

نحوه کاشت بذر سبزیجات:

حالا که جای مناسب برای کاشت سبزی ها را پیدا کردید، موقع کاشتن بذرهاست. باید صبر داشته باشید و بدانید که همین طوری نمی شود بذر را زیر خاک گذاشت و از آن انتظار داشت که سبز شود. باید چندین مرحله طی شود که سبزی ها درست و حسابی رشد کنند. اول باید بذر مناسب بخرید. قبل از این که بذرها را در خاک بگذارید، بهتر است مدتی در آب باشند. شما باید صبر کنید تا بذرها لعاب بیندازند و کمی بزرگ شوند. البته آنقدر نباید در آب بمانند که گندیده شوند. برای این کار، حداکثر 2 روز کافی است.

کیفیت خاک:

خاک مناسب برای سبزیکاری بهتر است ترکیبی از خاک شنی و خاک پیت ماس (متشکل از نوعی خزه) باشد. اولی راحت آب را از خودش عبور می دهد و دومی خاکی خیلی قوی است که باعث می شود سبزی ها خیلی خوب رشد کنند. خاک باغچه معمولی را هم می توانید بردارید و الک کنید تا یکدست شود و در گلدان بریزید اما باید آن را با کود تقویت کنید. گلدان تان را تا 2 یا 3 بند انگشت مانده به لبه گلدان، پر از خاک کنید و بذرهای خیس خورده را روی خاک بریزید. خیلی وسواس به خرج ندهید که منظم باشند، همین که به صورت متناسب پراکنده شوند کافی است. بعد روی آن ها یک لایه نازک یک یا 2 میلی متری خاک بپاشید.

آبیاری گلدان ها:

برای این که موقع آبیاری، خاک روی بذرها شسته نشود باید یک پارچه یا یک تکه روزنامه باطله نم دار روی خاک بگذارید و از روی آن به بذر ها آب بدهید تا زمانی که بذرها جوانه بزنند. بهتر است تا چند روز جای بذرها را گرم نگه دارید. بذرها که جوانه زدند و حدود 15 روز از کاشتن آن ها گذشت، خوب است که کود طبیعی روی خاک بریزید. بهتر است کودهای طبیعی مثل خاک برگ، کود های حیوانی یا کمپوست تهیه کنید. توجه داشته باشید که آبیاری روزانه هم یادتان نرود.

چیدن سبزی ها:

بعد از 15 روز تقریبا سبزی ها سبز می شوند، برگ می دهند و موقع برداشت آن ها می رسد؛ اما فوری به سراغ چیدن و خوردن سبزی ها نروید. یک یا 2 هفته دیگر به آن ها فرصت دهید که خوب و کامل شوند و برگ های بیشتری بدهند. بهتر است در این مدت سر برگ های آن ها را بچینید تا ریشه شان محکم تر شود.

نکته ای درباره سبزی های خوشبو ولی بدقلق:

نعناع و پونه 2 سبزی پرطرفدار هستند. بذر این ۲ سبزی، خیلی راحت قابل کاشت و برداشت نیست؛ پس بهتر است وقتی نعناع یا پونه می خرید، یک یا 2 ساقه از آن ها را داخل آب بگذارید تا ریشه دهند و بعد آن را بکارید. این طوری هم گلدان زیباتری دارید و هم سبزی تان بهتر رشد می کند.

برخی از سبزی و صیفی جات مناسب برای کشت در آپارتمان:

هویج: هویج منبع غنی از ویتامین آ، فیبر، آلفا کاروتن و بتاکاروتن است. در مورد هویج باید گفت تنها ریشه‌اش خوراکی نیست، بلکه می‌توان ساقه برگ مانند اش را هم نوش جان کرد. هویج در نور مناسب یعنی نور کامل خورشید و خاک ماسه‌ای رشد بهتری دارد.

خیار: خیار به میزان آب زیاد و نور کامل احتیاج دارد تا سلامتش تضمین شود. به دنبال واریته‌هایی بروید که برای کاشت در گلدان مناسب ترند. با وجود اینکه بیشتر واریته های خیار در گلدان رشد خوبی دارند، واریته های پر شاخ و برگ به عنوان پیچ‌های فشرده پرورش داده می‌شوند، و برای فضاهای کوچک انتخاب بهتری هستند.

لوبیا سبز: لوبیا سبز خوشمزه و سالم است و یکی از صیفی جات مناسب برای کاشت در گلدان به شمار می‌رود. زمانی که می‌خواهید بذر لوبیا سبز بخرید، یادتان باشد که دو نوع اصلی از این گیاه وجود دارد. نوعی که به شکل پیچ و رونده رشد کرده و نوعی که به شکل بوته‌ای رشد می‌کند. برای فضای داخلی، لوبیا سبز بوته‌ای فضای کمتری اشغال کرده و در گلدان بهتر به عمل می‌آیند. نور را فراموش نکنید. این گیاه به حداقل ۶ ساعت نور خورشید در روز نیاز دارد. اگر نور مستقیم ندارید، از چراغ رشد گیاهی استفاده کنید.

سبزیجات سالادی: منظور از سبزیجات سالادی، انواعی از سبزی است که برگی بوده و پایه اصلی سالاد را تشکیل می‌دهد. این سبزیجات راحت‌ترین و سریع‌ترین گیاهانی هستند که در فضای کم شما رشد می‌کنند. پنجره نورگیر بهترین نقطه برای قرار دادن گلدان سبزی های برگی است و پنجره جنوبی ترجیح داده می شود.

سیر: سبزی سیر هم روشی ساده و البته خوشمزه برای داشتن یکی از سبزیجات سالم آشپزخانه است. سبزی سیر طعمی مشابه پیازچه دارد که عطری از سیر را هم شامل می‌شود. برای کاشت سبزی سیر خوش طعم، به یک گلدان با قطر ۱۰ سانتیمتری (یک سطل ماست با سوراخ زیرش هم کافی است)، خاک ارگانیک و زیرگلدانی نیاز دارید تا آب اضافی را جمع کند.

نخود سبز: نخود سبز هم از صیفی جات غلافی خوش طعم و تازه به شمار می‌رود. این گیاه در گلدان به خوبی رشد می‌کند و می‌توانید برای استفاده از دانه های آن، بعد از اینکه گیاه به اندازه مورد نظر رسید، آن را از غلاف یا نیام خود جدا کنید.

فلفل هالوپینو: بهترین فلفل برای رشد درون گلدان، فلفل چیلی کوچک است که برای اضافه کردن کمی طعم تندی در دستور غذایی غوغا به پا می‌کند. این گیاه در فضای داخلی رشد خوبی دارد و برای ۵ سال میوه می‌دهد.

تربچه: رشد بسیار راحت و ساده‌ای دارد، سریع جوانه می‌زند و در عرض ۴ تا ۵ هفته آماده مصرف و خوردن است. زمانی که به دنبال انتخاب گلدان برای تربچه هستید، از مدل‌های باریک و مستطیلی شکل استفاده کنید، درست مانند کاشت ردیفی تربچه در زمین زراعی. برای رشد بهتر، بذرها را به فاصله حدود ۸ تا ۱۰ سانتیمتری از هم بکارید. زمانی که از گلدان های طویل و باریک استفاده کنید، ردیفی زیبا از سبزینگی برای شما خلق می‌شود.

با کاشت سبزی های تازه در منزل از دیدن آن ها لذت ببرید و به عنوان یک چاشنی برای دادن طعم های عالی به غذاهایتان استفاده کنید. با پرورش این گیاهان در داخل منزل خود کل سال می‌توانید آن ها را داشته باشید. می‌توانید از بذر سبزی های مختلف مانند: آویشن، نعناع، شاهی، رزماری، ریحان واستفاده کنید.

مطالب بیشتر درباره‌:
کود سم بذر ادوات و ابزار بستر کشت آزمایشگاه گیاه پزشکی باغبانی و زراعت گیاهان دارویی و زینتی آبیاری علف های هرز و فضای سبز آموزش اتاق خبر روابط عمومی

Twitter Twitter
Instagram Instagram
Telegram Telegram
GitHub Github
RSS RSS
Gmail Email