نحوه کاشت و خواص لوبیا سبز
لوبیا سبز گیاهی یکساله است از خانواده باقلائیان، که بسیار کم کالری بوده و فاقد چربی است. گونههای مختلف آن از نظر شکل بوته، طول و غلاف و تعداد دانه در غلاف و اندازه دانه با هم متفاوت میباشند؛ اما تمامی آنها را در دو دسته واریته بوتهای و واریته رونده طبقهبندی میکنند.
لوبیا سبز منبع خوبی از ویتامینها، مواد معدنی و ریز مغذیها است و در مقایسه با لوبیا خشک کالری بسیار کمی دارد. به دلیل داشتن ویتامین K، برای ساختن استخوانهایی قوی بسیار مهم است. لوبیا سبز برای بیماران قلبی مبتلا به دیابت و بیمارانی که دچار گرفتگی عروق هستند، مفید است. لوبیا سبز منبع غنی از ویتامین A (از نوع بتاکاروتن) و همچنین ویتامین سی میباشد.
لوبیای سبز متعلق به آب وهوای گرم ومعتدل است،
ولی این درحالی است که میتوان در تمام شرایط آب و هوایی، آن را مورد کشت وپرورش
قرار داد. دمای مناسب خاک برای جوانهزنی
بذر لوبیا حداقل ۱۵ درجه سانتیگراد و حداکثر ۳۵ درجه سانتیگراد است. به طور کلی،
بهترین دمای خاک برای جوانه زنی بذر لوبیا سبز بین ۱۵ تا ۱۹ درجه سانتیگراد است و
دمای مناسب برای رشد گیاه، ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است و هنگامی که دمای محیط از
۲۵ درجه سانتی گراد بیشتر شود، عملکرد آن کاهش مییابد.
بهترین خاک برای لوبیا سبز، خاکهای رسی-شنی است. لوبیا سبز در خاک با زهکش مناسب، غنی، کمی اسیدی، بهترین رشد را دارد. با این وجود این گیاه، هر نوع خاک قادر به رشد است. این گیاه، برای رشد به کود نیاز ندارد، چون خود نیتروژن تولید میکند؛ بنابراین بعد از کاشت و برداشت آن، میتوانید سایر سبزیجات را در همان خاک بکارید و انتظار داشته باشید، محصولی خوبی برداشت کنید.
لوبیا سبز هم مانند تمام سبزیجات نیاز به آبیاری منظم دارد، به خصوص در ماههای گرم سال. اگر آبیاری خوب باشد، گیاه دوره گلدهی بیشتری خواهد داشت و در نتیجه محصول بیشتری تولید خواهد کرد. یکی از فواید این گیاه برای کشاورزان این است که چندین مرتبه در هرماه به ثمر می رود و چندین بار در طول رشد محصول میدهد.