به سبب افزایش کمیت و کیفیت سبزیجاتی که کشت میشود، نخست باید بدانیم که چه سبزی را در چه فصلی کشت کنیم.
به طور کلی سبزیجات را به دو دسته سبزیجات فصل سرد و سبزیجات فصل گرم، تقسیم بندی میکنند.
سبزیجات فصل سرما از جمله خوراکی های مغذی و مفیدی هستند که قابلیت کشت آنها در پاییز و زمستان نوعی مزیت محسوب می شود. چون بسیاری از گیاهان به خاطر حساسیتی که نسبت به تغییر فصل و دما دارند تاب تحمل سرما را نداشته و وقتی در معرض سرمازدگی قرار می گیرند از بین رفته یا به شدت آسیب می بینند. اما سبزیجات پاییزی و زمستانی نسبت به سرما مقاوم بوده و به خوبی رشد می کنند.
سبزیجات فصل گرما نیز، به شدت دمای بالاتر و بادهای فصلی مقاوم اند.
از جمله سبزیجات فصل سرد میتوان موارد زیر را نام برد:
انواع کلم ها: کلم بروکلی، کلم پیچ، کلم قمری و...
هویج
چغندر
اسفناج
شلغم
تره فرنگی
کاهو
خردل
پیاز
نخودفرنگی
تربچه
سیر و ...
از جمله سبزیجات فصل گرم نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بادمجان
گوجه
انواع فلفل
خیارسبز
کدو
هندوانه
لوبیاسبز
جعفری
شنبلیله
شوید
ریحان
ترخون
عدس
نخود و ....