نکاتی درباره هجوم ملخ ها به ایران
* ملخ صحرایی یا دریایی از مضرترین انواع ملخ و آفتی درجه یک برای تمام پوششهای سبز به شمار میرود و هیچ گیاهی از درخت و علف و رستنیهای جنگلی از گزند آن در امان نیست.
* این ملخ توان زندگی در مناطق صحرایی را دارد و از عرض دریاها هم عبور میکند. به همین دلیل به دو نام ملخ صحرایی و ملخ دریایی نامیده میشود.
* ملخ دریایی یا صحرایی علاوه بر نابود کردن مزارع و باغها و درختان، مراتع را نیز تار و مار میکند. به همین دلیل اقتصاد دامداری مناطقی که مورد تهاجم آنها قرار میگیرند، خسارات شدیدی میبیند.
* فاز تهاجمی این ملخها وقتی شروع میشود که عربستان و سودان به عنوان دو کانون اصلی این آفت، سالی پر از بارندگی داشته باشند. در این صورت ملخ در مسیر باد، به سایر کشورها و قارهها هجوم میبرد.
* در سال های اخیر با گرم شدن مناطق آفریقایی، بچه ملخها بالدار شده و به عربستان نقل مکان کردهاند. متاسفانه در عربستان مبارزه اصولی انجام نشده و حجم بالای تراکم دستجات ملخ برای تغذیه به ایران کوچ کردهاند.
* در کشور ایران، استانهای هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، فارس و جزیره قشم، کانون هجوم ملخها هستند.
* معمولا در عملیات مبارزه، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از ملخها نابود شده و حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از آنها موفق به تخمریزی میشوند. بسته به شرایط آب و هوایی منطقه، بین ۳ هفته تا ۲ ماه طول میکشد تا پوره ملخ از تخم خارج شود.
* مقابله با ملخهای دریایی به هواپیماها، باند مخصوص و دستگاههای سمپاشی پیشرفته نیاز دارد.
* رشد انفجاری حشرات با افزایش شدید دما مرتبط است. دانشمندان معتقدند گرم شدن زمین میتواند باعث افزایش جمعیت ملخها در آینده شود.