آنتاگونیست؛ اثری که جذب عناصر غذایی را تحت تأثیر قرار میدهد
اگر غلظت یک عنصر غذایی مانع جذب یا باعث کاهش جذب عنصر دیگر شود، آن را آنتاگونیست یا اثر متقابل می گویند. مفهوم مقابل آن اثر سینرژیست است که در این حالت، مقدار زیاد عنصر غذایی در درخت ممکن است جذب دیگر عناصر را تحت تأثیر قرار داده و باعث افزایش جذب عنصر غذایی دیگر شود.
این اثرات نقش مهمی در رشد درخت و محصول دارند. به طور مثال زمانی که غلظت پتاسیم افزایش یابد، غلظت کلسیم کاهش یافته در نتیجه بر عمر انبارداری میوه و کیفیت آن اثر منفی خواهد داشت. این نسبت درباره ی عناصر دیگری مانند: کلسیم به بور و ازت به کلسیم نیز صادق است.
آنچه مهم است رعایت تعادل بین مصرف کودهای شیمیایی است تا علاوه بر فراهم آوردن شرایط مناسب غذایی، کیفیت و عملکرد محصول به میزان چشم گیری افزایش یابد و سلامت تولیدات باغی تضمین شود.