عارضه ای که جان مرکبات را به خطر می اندازد
گرینینگ یا همان بیماری میوه سبز یک بیماری خطرناک در مرکبات است که خسارات شدید و جبران ناپذیری به باغات وارد می کند. عامل اصلی بیماری، نوعی باکتری است که قابل انتقال بوده و از درختان آلوده به درختان سالم سرایت میکند. تمامی ارقام مرکبات میزبان های بیماری میوه سبز هستند اما میزان حساسیت در نارنگی و پرتقال بیشتر است.
چنانچه بیماری در مراحل اولیه کنترل نشود، پیچیده تر شده و خسارت آن قابل جبران نخواهد بود. علائم آن به صورت زرد شدن برگ ها در چندین شاخه بروز می کند و نشان دهنده ی آن است که بیماری به تازگی شروع شده و بابد سریع آن را مهار کرد. هم چنین برگها کوچک تر شده و ضخیم می شوند. از دیگر علائم آن زرد شدن سرشاخه ها و رشد خارج از فصل شکوفه هاست.
با انجام اقداماتی مانند: ریشه کن کردن درختان آلوده، مبارزه شیمیایی، رعایت نکات بهداشتی باغ و استفاده از ارقام مقاوم می توان از گسترش میوه سبز جلوگیری کرد. لازم به ذکر است که مبارزه شیمیایی هنگامی توصیه می شود که دیگر راهکارها مؤثر واقع نشوند. در این روش حتما باید از سموم مخصوص بیماری میوه سبز استفاده کرد و از کارشناسان مربوطه کمک گرفت.