ازگیل را بیشتر بشناسید؛ سرشار از مواد معدنی، ویتامین ها، پتاسیم، کلسیم و آهن
ازگیل یا کونوس Mespilus germanica از نظر گیاه شناسی میوه ای بین گلابی و زالزالک و متعلق به رزسانان می باشد. برگ های آن به رنگ زرد و قرمز بوده و چوب آن دارای ویژگی های منحصر به فرد و غیر قابل شکستن است.
ازگیل سرشار از مواد معدنی، ویتامین ها، پتاسیم، کلسیم و آهن است و برای برطرف کردن ناراحتی های کلیوی بسیار موثر می باشد. نکته جالب آنکه از این میوه نوعی رب تهیه می شود که در مناطق شمالی بسیار معروف و خوش طعم است.
از این رب به عنوان چاشنی در طبخ ماهی، آش ترش و مخلوط با رب انار در فسنجان استفاده می کنند. رب ازگیل طعم ترش و شیرین دارد و قهوه ای رنگ است و جهت طعم دار کردن گوشت نیز از آن استفاده می شود.