7 نکته درباره نگهداری از بامبو
این روزها گیاه بامبو یکی از پرطرفدارترین گیاهان آپارتمانی محسوب میشود. البته این نوع بامبویی که در خانهها نگهداری میشود و معمولا
پرپیچ و تاب است، نوع خاصی از بامبو است که به «لاکی بامبو» شهرت دارد اما با نام
علمی «دراسینا» در جهان شناخته میشود.
مهمترین نکاتی که در مورد این نوع
بامبو لازم است در نظر گرفته شود، نور کافی و آب تازه است و احتیاج به رسیدگی خاصی
ندارد. البته بامبو برای رشد، خاک هم نمیخواهد. حتی میتوان آن را در خاکهای ژلهای
نگهداری کرد اما برای رشد بهتر است از تقویتکنندههای مایعی استفاده شود که به
آب بامبو اضافه میکنند و گلفروشیها آن را «غذای بامبو» مینامند.
بامبوها گیاهان بسیار حساسی هستند و
در صورت کوچکترین تماسی با موادشیمیایی مثلا موادشوینده، نگهداری در هوای گرم،
عدم تعویض آب، قرار گرفتن در مجاورت نور زیاد و گاهی بیماری، کمکم زرد میشوند و
از بین میروند. به همین دلیل ظرف یا گلدانی که در آن نگهداری میشود باید ماهی یک
بار شسته شود و قبل از آنکه گیاه در آن قرار گیرد، کاملا خشک شود.
اگر نکات بالا را مدنظر قرار دهید و
بامبو را در دمای 15 تا 25 درجه سانتیگراد و دور از نور مستقیم خورشید و باد
مستقیم کولر نگهدارید و رطوبت لازم را برای آن فراهم کنید، پس از مدت 5 تا 7 ماه
شاهد قد کشیدن عجیب این گیاه پیچ خورده و سرسبزی آن خواهید بود.
بامبو برعکس بقیه گیاهان، نگهداری میشود؛
یعنی وقتی نور کمتری به آن برسد، بیشتر در جستجوی نور قد میکشد و در تماس با نور
زیاد و گرما از داخل میپوسد.
تمیز نگهداشتن آب بامبو و با تعویض
هفتگی تاثیر به سزایی در سلامت گیاه دارد. مقدار آب نیز باید تا اندازهای باشد که
تقریبا تا 5/2 سانتیمتر بالاتر از انتهای پایینی ساقه قرار بگیرد.
دو عامل برای زرد شدن بامبو مطرح است.
نور مستقیم یا بیش از حد و آب لوله کشی مورد استفاده برای گیاه که حاوی مقدار بیش
از حد نمک یا فلوراید است. اگر گیاهتان بنابه دلایلی زرد و رشد آن متوقف شده است،
آن را از تابش مستقیم نور آفتاب دور کرده و آب آن را تنها از آب فیلتر شده یا آب
معدنی طبیعی تامین کنید تا دوره پربار و جدیدی را آغاز کند.