خولنجان و شباهت عجیب آن به زنجبیل
خولنجان با نام علمی Alipinia Officinarum گیاهی با ریشه ی ضخیم، ساقه های هوایی و گل های خوشه ای است که در داروسازی کاربرد فراوان دارد. این گیاه از راسته ی زنجبیل سانان و تیره ی زنجبیلیان می باشد و نام های دیگری مانند قولنجان، خسرودارو و ریشه جوز نیز دارد.
عطر و طعم آن شبیه به زنجبیل است و طبع تند و گرمی دارد. خولنجان را به صورت چای یا کپسول مصرف می کنند و در طب سنتی برای کاربردهای درمانی استفاده می شود. خولنجان گیاهی گرمسیری، علفی و پایاست و در محیط های با دما و رطوبت بالا رشد می یابد.
برگها متناوب و سرنیزه ای و به صورت خوشه ای هستند و در برخی گونه ها به شکل غلاف دار دیده می شود. تکثیر این گیاه از طریق تقسیم ریشه، پاجوش یا کاشت بذر امکان پذیر است. ریشه ی خولنجان به صورت غده ای و دارای ریزوم می باشد که به آن قسط تلخ نیز گفته می شود.