از خواص بی نظیر گل راعی غافل نشوید!
گل راعی که به نام علف چای نیز معروف است، از جمله گیاهان دارویی رایج و شناخته شده می باشد. از فرآوردههای آن در صنایع داروسازی استفاده می شود و مصرف خوراکی نیز دارد. حدود یک متر ارتفاع دارد و گل های آن زرد و سفید رنگ با پنج گلبرگ است.
مصارف دارویی آن به صورت کرم و پماد عرضه شده و در درمان دردهای عضلانی، سوختگی های سطحی و ترمیم ترک پا موثر می باشد. اثر ضد افسردگی و ضد ویروسی نیز دارد و به تسکین دردهای عصبی و ترمیم بافت های عصبی کمک می کند.
از آن در تهیه ی دمنوش ،صنایع بهداشتی و روغن نیز استفاده می شود. گیاهی علفی و چندساله و بومی اروپاست و به تابش مستقیم آفتاب نیاز دارد. خاک های با بافت سبک و زهکش خوب را می پسندد و نسبت به خاکهای اسیدی و قلیایی نیز تا حدودی مقاوم است.
نسبت به سرما، شوری و کم آبی حساس بوده و در مناطق خشک و مرغزارها یافت می شود. گیاهی روز بلند است و گلدهی آن در اوایل تابستان اتفاق می افتد. تکثیر آن از طریق بذر و تقسیم اندام زیرزمینی انجام می گیرد. برداشت آن در ابتدای تیرماه و در زمان باز شدن 80 درصد گل هاست.