بیماری قرنطینه ای جهان با آلودگی نهفته
پژمردگی باکتریایی سیب زمینی که به پوسیدگی قهوه ای نیز معروف است، داخل غده ها ترشحات باکتریایی سفید رنگ ایجاد می کند و باعث قهوه ای شدن بافت سیب زمینی می شود. عامل ایجاد کننده این بیماری باکتری Ralstonia solanacearum است که جزء یکی از بیماری های قرنطینه ای در سراسر جهان به شمار می رود.
رطوبت بالا و آب و هوای گرم باعث رشد باکتری شده و می تواند به راحتی از طریق آبهای جاری یا ادوات کشاورزی منتقل شود. گاهی اوقات ممکن است غده دچار آلودگی پنهان شود و تشخیص را با مشکل مواجه کند که در این حالت آلودگی نهفته باعث گسترش آن در خاک های غیر آلوده می گردد.
اقدامات مدیریتی شامل: مبارزه با علف های هرز، کاشت ارقام مقاوم به بیماری، رعایت تناوب زراعی، جمع آوری بوته های آلوده و سوزاندن آنها می تواند مؤثر واقع شود. کاشت غده های بذری سالم و عاری از بیماری بهترین روش مدیریت است.