کشت عمودی؛ بیشترین محصول با کمترین سطح
کشت عمودی روشی برای تولید مواد غذایی در امتداد عمودی در واحدهای کوچک است. در این روش، شرایط محیطی مانند: نور، دما، رطوبت و مواد غذایی و میزان گاز تولید شده طی فرآیند رشد گیاهان توسط فناوری کشاورزی کنترل شده بررسی می گردد. هدف اصلی این نوع کشت، تولید حداکثری محصول در واحدهای محدود و کوچک می باشد.
برای رسیدن به این هدف، چهار حوزه ی مهم وجود دارد: 1ـ محصول با فاصله ی مناسب در امتداد عمودی کشت شود. 2- از ترکیب نورهای طبیعی و مصنوعی برای رساندن نور به گیاه استفاده شود.3- به جای خاک از محیط های رشد هیدروپونیک و آکواپونیک استفاده شود. 4- برای جبران هزینه ی انرژی کشاورزی از کشاورزی پایدار بهره گرفته شود.
از مزایای کشاورزی عمودی، صرفه جویی در مصرف آب تا 95 درصد، افزایش بازدهی سطوح زیر کشت، امکان تولید محصول در تمام طول سال، کوتاه کردن فصل کشت، عدم تأثیر آب و هوای محیط بر رشد و کیفیت محصولات، تولید محصولات ارگانیک بیشتر و کمتر آلوده شدن محصولات به آفات و بیماری ها می باشد.