این هندوانه را با احتیاط مصرف کنید!
نام علمی آن Citrullus colocynthis و نام عربی آن حنظل و از خانوادهی «کدوییان» (Cucurbitaceae) است. هندوانه ابوجهل از نظر شکل ظاهری شبیه به هندوانه اما کوچک تر بوده و بومی مناطق جنوبی کشور است. این هندوانه گیاهی علفی، چندساله و به رنگ زرد مایل به سبز می باشد.
گوشت میوه سفید رنگ و بسیار تلخ و دارای دانه های بیضی شکل است که پس از رسیدن به رنگ قهوهای در می آیند. به دلیل وجود ماده ای به نام کوکوربیتاسین، خاصیت درمانی دارد و در دسته ی گیاهان دارویی قرار می گیرد. از آنجا که ترکیبات موجود در آن باعث ایجاد حساسیت در معده و روده می شوند، لذا باید در مصرف آن احتیاط کرد.
جهت مصرف خوراکی، به صورت پودر و آسیاب شده استفاده می شود. یکی از خواص دارویی آن، کمک به ترشح انسولین و تنظیم قند خون است و به درمان دیابت کمک می کند. علاوه بر خواص مفید و درمانی، مضراتی مانند: تحریک روده و معده و آسیب به کلیه ها را در صورت مصرف زیاد به دنبال دارد.