با این نکات جلوی ریزش میوه رو بگیر!
به طور کلی، ریزش میوه در درختان، یک پدیده ی نسبتا طبیعی تلقی می شود که عوامل مختلفی می توانند در این امر دخیل باشند. منظور از ریزش میوه، جدا شدن خود به خودی میوه از درخت است. باید به این نکته توجه کرد که تمامی گلها توانایی تبدیل شدن به میوه را ندارند.
ریزش میوه در درختان به عوامل مختلفی بستگی دارد و در درختان مختلف متفاوت است. مثلا ممکن است ریزش میوه در اثر عواملی مانند : آفات و بیماری ها، شرایط نامساعد محیطی و تغذیه ی نامناسب رخ دهد. با تشخیص به موقع و با بررسی دقیق عوامل ریزش، می توان تا حد زیادی از ریزش غیر طبیعی و کاهش محصول جلوگیری کرد.
آب و هوای منطقه، کمبود عناصر غذایی، غرقاب شدن خاک، هرس، شخم و چالکود همگی در این امر دخیل هستند. عدم سازگاری شرایط اقلیمی با درخت میوه یکی از دلایل ریزش میوه محسوب می شود. باید قبل از کاشت نهال، شرایط اقلیمی را مد نظر قرار داد. عناصری مانند : ازت، روی، پتاسیم، مس و بور از ضرورت درختان میوه هستند که باید حتما تأمین شوند.
اصولاً ریشه ی درختان میوه به شرایط غرقاب شدن حساس است و باعث می شود میوهها ضعیف شده و دچار ریزش شوند. هرس درختان در زمان مناسب باعث ایجاد تعادل بین تعداد میوه و مواد غذایی جذب شده توسط ریشه ها می شود و از ریزش میوه ها جلوگیری می کند.
بهتر است عملیات شخم و چالکود پای درختان میوه انجام نگیرد زیرا باعث آسیب به ریشه، ضعف درخت در جذب مواد غذایی و ریزش میوه ها می گردد. توجه به برنامه ی کوددهی درختان با فروت ست تأثیر زیادی در جلوگیری از ریزش میوه ها دارد.