عنصری که به نام عنصر کیفیت محصول شناخته شده است!
گاهی اوقات گوجه فرنگی در مرحله ی نارس، دچار لکه ی سفت قهوه ای رنگ در انتها شده و با رشد بیشتر محصول، سیاه تر می شود. این عارضه تأثیر بسیار منفی بر بازارپسندی و کیفیت محصول دارد و برای کشاورز نگران کننده است.
ممکن است علت آن ابتلا به بیماری قارچی در نظر گرفته شود اما باید دانست که بر اثر کمبود عنصر کلسیم، لکه های سیاه رنگ انتهای گوجه شکل گرفته اند. هنگامی که در حین تشکیل میوه، کلسیم به میزان کافی در اختیار محصول قرار نگیرد پوسیدگی گلگاه اتفاق می افتد.
همان طور که می دانید عنصر کلسیم یک عنصر کلیدی در تعیین کیفیت تمام محصولات است و نقش بسیار مهمی در برنامه ی کوددهی، استحکام میوه دارد. از دیگر نقش های کلسیم می توان به جلوگیری از ریزش گل و تبدیل آن ها به محصول، افزایش مقاومت در برابر بیماری ها و تنش های محیطی و بهبود ظاهر محصول اشاره کرد.
برای جبران و درمان کمبود کلسیم در گوجهفرنگی، باید از کم آب شدن گیاه جلوگیری کرد تا انتقال کلسیم بهتر انجام شود. هم چنین استفاده از کود هیومیک اسید و کود کلسیم مایع به برطرف شدن این مشکل کمک خواهد کرد.