زراعتی به صرفه با خاویار گیاهی استان فارس
کینوا که نام علمی آن Chenopodium quinoa است، دانه های ریزی دارد و به خاویار گیاهی معروف شده و به غلات شبیه است. این دانه ی مغذی، طی سال های اخیر در استان فارس به عنوان کشت جایگزین، جایگاه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
این محصول به عنوان یک کشت سازگار با کم آبی و مقاوم به تنش خشکی تثبیت شده و به صورت جایگزین برنج مصرف می شود. علاوه بر آن به دلیل مواد مغذی زیادی که دارد، اهمیت بسیاری در بین مردم پیدا کرده است.
لازم به ذکر است که کینوا جزء زراعت های نوپا و اقتصادی است که هم برای کشاورزان مقرون به صرفه بوده هم نسبت به بحران کم آبی کشور سازگاری نسبتا بالایی دارد. کینوا از جمله محصولاتی است که می تواند هم به اقتصاد خانواده و هم به سلامت آنان کمک کند.
این محصول همچنین از نظر تأمین مواد مغذی، می تواند گزینه ی بسیار خوبی باشد. کینوا که به عنوان پروتئین گیاهی لقب گرفته به دلیل ارزش غذایی، سبک و خوش هضم بودن و کمک به سلامت کسانی که دارای مشکلات گوارشی هستند به عنوان محصول جایگزین برنج، مصرف می شود.