انواع انجیر و تولید میوه در آن ها
انجیر، یک درخت غیرمعمول است، چون دو نوع محصـول میوه در سال تولید میکند. اولین محصول میوه، از جوانه های محوری برگ بر روی شاخه رشد سال قبل حاصل می شود که محصول بِربا نامیده شود.
✔️دومین محصول، از جوانه های محوری برگ بر روی شاخه ی رشد سال جاری حاصل می شود که دومین محصول یا محصول اصلی نامیده می شود.
✔️بر اساس نوع و ساختمان گل ها و نیاز آن ها برای گرده افشانی و لقاح جهت تشکیل، رشد و رسیدن میوه، انجیر به چهار نوع کاپری فیگ، ازمیر، معمولی و سان پدرو، طبقه بندی می شود.
✅کاپریفیگ، انجیر غیر خوراکی است که در اصطلاح محلی به نام های بر انجیر، کوهی، نر و وحشی نامیده می شود.
✔️تشکیل میوه و انجام عمل لقاح و رسیدن محصول اصلی نیاز به گرده افشانی دارد.
✅در نوع ازمیر، گل های ماده خامه بلند دارد و نیاز به گرده افشانی دارد.
✅در نوع معمولی، تشکیل میوه به صورت پارتنوکارپی است و احتیاجی به گرده افشانی ندارد.
✅و در نوع سانپدرو، اولین محصول میوه به صورت پارتنوکارپی تولید می شود، در صورتی که تولید دومین محصول پارتنوکارپ نبوده و احتیاج به گرده افشانی دارد.