درباره ی گلاب گیری به روش تقطیر سنتی بیشتر بدانیم
گلاب گیری به روش سنتی از گذشته تا به امروز مرسوم بوده و هم چنان نیز ادامه دارد. روش کار به این صورت است که گل محمدی را به همراه مقدار مشخصی آب در دیگ های مسی ریخته سپس به کمک زنجیرهایی که به دیگ متصل است، در آن را محکم می کنند.
به کمک سوراخ هایی که روی درپوش دیگ تعبیه شده است، دو لوله ی آلومینیومی دیگ به پارچ های مسی متصل می شوند. بخار حاصل از تقطیر محتویات دیگ مسی، از طریق لوله های آلومینیومی به داخل پارچ ها هدایت شده و به مایع که همان گلاب است تبدیل می شوند.
در روش سنتی، مدت زمان گلاب گیری 4 تا 8 ساعت است که در طول شبانه روز این عمل 4 بار تکرار می شود و به میزان 90 تا 120 کیلوگرم گل محمدی نیاز است. در کل، از هر کیلوگرم گل محمدی 1 و نیم لیتر گلاب به دست میآید و نیم لیتر اولیه از نظر کیفیت، غلیظ، مرغوب و بسیار خوشبو می باشد.