بایدها و نبایدهای هرس باردهی
منظور از هرس باردهی آن است که با محدود ساختن رشد اندام های رویشی، اندام های بارور (زایشی) درختان میوه به سمت تولید محصول مرغوب هدایت شوند. هرس برگ، گل، میوه و ریشه همگی به عنوان هرس باردهی شناخته می شوند.
هرس باردهی درختان میوه به عواملی مانند : عادت گلدهی و تشکیل میوه روی شاخه ها، ویژگی های ژنتیکی رشد درخت و ریزی و درشتی میوه بستگی دارد.به طور مثال، درختانی که رشد رویشی بالاتری دارند باید کمتر مورد هرس باردهی قرار بگیرند. هم چنین میوه های ریز را باید کمتر هرس کنیم. به عبارت دیگر، میوه های درشت هرس بیشتر و میوه های ریز شدت هرس کمتری را تحمل می کنند.
درختانی مانند مرکبات و گردو به هرس باردهی سالانه نیاز ندارند. در درخت هلو به علت تشکیل میوه روی شاخه های یک ساله بهتر است هرس را شدید تر کنیم تا شاخه های یک ساله کافی جهت تولید میوه بدست آید.