کودهایی که میوه را شیرین تر می کنند
یکی از عوامل اصلی در کیفیت محصولات کشاورزی به خصوص میوه ها و مرکبات، طعم و شیرینی آنهاست. بطور کلی میوه و محصولی که طعم و شیرینی مناسبی داشته باشد بازار پسندی بالایی دارد. یکی از راهکارهای رسیدن به این هدف، استفاده از کودهای افزایش دهنده ی قند میوه است. این نوع از کودها دارای ترکیباتی هستند که میزان قند یا شیرینی مزه ی میوه را افزایش می دهند.
همان طور که رشد ریشه و خود درخت، تاثیر بسزایی در افزایش میزان قند و کیفیت طعم میوه ها و محصولات کشاورزی دارند، در نتیجه هر چه رشد ریشه بهتر باشد، مواد مغذی را بهتر جذب خواهد کرد. پس برای رسیدن به محصولات با کیفیت باید به برنامه غذایی و رشد ریشه توجه زیادی داشته باشیم.
از آنجا که خاک در نواحی مختلف کشور غنی از مواد غذایی مورد نیاز درخت نمی باشد، برای تامین سایر مواد مغذی ناچار به مصرف کودهای موثر در طعم و کیفیت میوه و محصولات کشاورزی هستیم. باید توجه داشت که این نوع کودها برای همه ی محصولات کشاورزی کاربرد ندارند.
کودهای دارای عناصر پتاسیم، کلسیم، فسفر و منیزیم از جمله کودهای مؤثر در افزایش قند میوه به خصوص مرکبات و چغندرقند هستند. پتاسیم که به عنصر کیفیت معروف است، یک عنصر حیاتی و مهم در تعیین میزان کیفیت و طعم میوه محسوب می شود. زمانی که یک درخت کمبود پتاسیم داشته باشد، قادر به تولید میوه با طعم و کیفیت مطلوب نخواهد بود.