میوه ای به نام گواوا که ارزش غذایی بالایی دارد
گواوا یک میوه ی گرمسیری از خانواده ی میرتاسه با طعمی شبیه گلابی بوده که اندازه ی آن از متوسط تا بزرگ به وزن 100 تا 250 گرم می باشد. شکل آن بسته به نوع رقم، تخم مرغی، کروی یا گلابی شکل است. رنگ میوه در حالت نابالغ سبز تیره است که در حالت بالغ به رنگ زرد تغییر می یابد. سطح میوه نرم تا کمی زبر و بدون کرک است.
برگ های این میوه دراز و بیضی شکل می باشد که سطح برگها نیز کرک ندارد. گواوا بومی آمریکای جنوبی و مرکزی، مکزیک و پرو است و در بخش هایی از جنوب ایران نیز یافت می شود. میوه گواوا گوشت دار و به رنگ زرد یا قرمز، دارای طعم شیرین و قابل استفاده بصورت خام یا پخته می باشد.
روش های تکثیر آن بصورت ازدیاد قلمه، بذر، پیوند و خوابانیدن هوایی است. گواوا ارزش غذایی بالایی دارد و غنی از ویتامین ث، کربوهیدرات، عناصر معدنی و فیبر گیاهی می باشد. در مورد عملکرد محصول می توان ذکر کرد که با بکارگیری سیستم های پیشرفته و مناسب باغداری و ایجاد تراکم کاشت، می توان در حدود 25 تا 30 تن در هکتار برداشت را افزایش داد.