کاهش خطر ابتلا به آلزایمر با نوشیدن چای سبز؛ چرا و چگونه این اتفاق روی میدهد؟
محققان به تازگی دریافتهاند که دو ترکیب رایج چای سبز یعنی کاتچین و رسوراترول، ترکیب هایی که در شراب قرمز نیز یافت میشود، تشکیل پلاکهای آمیلوئید مرتبط با آلزایمر را در بافت مغز کاهش میدهد.
بهنوشته نشریه پزشکی نورو ساینس؛ محققان دانشگاه تافتس در ماساچوست برای درک آنچه ممکن است پیشرفت آلزایمر را کاهش دهد، ۲۱ ترکیب مختلف را در سلولهای عصبی متاثر از آلزایمر در آزمایشگاه آزمایش و تأثیر این ترکیبات را بر رشد پلاکهای چسبنده بتا آمیلوئید اندازهگیری کردهاند. این پلاکها در مغز افراد مبتلا به آلزایمر ایجاد میشوند.
محققان دریافتند که دو ترکیب رایج در چای سبز موسوم به کاتچین و رسوراترول باعث کاهش تشکیل پلاک در سلولهای عصبی میشود.
محققان یافتههای خود را در مجله Free Radical Biology and Medicine گزارش کردند.
آنها علاوه بر ترکیبات چای سبز، کورکومین موجود در زردچوبه، داروی متفورمین برای مبتلایان به دیابت و ترکیبی بهنام سیتیکولین را پیدا کردند که از تشکیل پلاکها جلوگیری میکند.
تاکنون کاتچینهای چای سبز یعنی مولکولهای موجود در برگهای چای که دارای اثر آنتیاکسیدانی هستند، بهعنوان یک درمان بالقوه برای سرطانها مورد بررسی قرار گرفتهاند.