روش های جلوگیری از قارچی شدن پسته در ترمینال پسته
✔️زمان چیدن و انتقال میوه به ترمینال فرآوری به حداقل زمان ممکن کاهش داده شود و طوری برنامه ریزی گردد که میوه ها بلافاصه پوست گیری، شستشو و خشک گردند. سعی شود از انباشتن محصول برداشت شده به صورت توده در مدت زمان طولانی خودداری گردد. انباشتن محصول برای مدت طولانی سبب می شود دما و رطوبت لازم (دمای بالاتر از 21 درجه سانتیگراد و رطوبت بالاتر از 81 درصد) برای رشد قارچ در توده فراهم شود، بنابراین ضرورت دارد محصول چیده شده از طریق جعبه یا سبدهای مناسب درکمترین زمان ممکن به محل فرآوری حمل گردد. در صورتی که از تریلی های مشبک جهت حمل پسته از باغ به پایانه ضبط استفاده شود، بهتر است کارگران از لگدکوب کردن پسته ها جهت جا دادن میزان بیشتر پسته در تریلی خودداری نمایند..
✔️زیرا این کار علاوه بر آن که باعث زخم و کنده شدن پوست سبز پسته می شود، مستقیما مغز در ارتباط با هوای بیرون قرار میگیرد و باعث میشود که به دلیل فشردگی بیشتر دما و رطوبت داخل محموله هم به شدت بالا برود که همه این عوامل احتمال آلودگی پسته به افلاتوکسین را افزایش خواهد داد.