پدیده ای مؤثر بر تولیدات کشاورزی

پدیده ای مؤثر بر تولیدات کشاورزی

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۹ اسفند ۰۱

گرمایش جهانی و پیامدهای ناشی از آن بسیاری از متغیرهای اقلیمی موثر در رشد و نمو گیاهان زراعی را تحت تاثیر قرار می دهد و پاسخ گیاهان به این امر تابع شدت و الگوی تغییرات می باشد.

بارهنگ کاردی؛ علف خوراکی پرخاصیت

بارهنگ کاردی؛ علف خوراکی پرخاصیت

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۸ اسفند ۰۱

بارهنگ کاردی یا سر نیزه ای (Plantago lanceolata) گیاهی است علفی و چندساله، برگهای آن باریک و به صورت نیزه ای و ساقه های با ارتفاع 30 تا 60 سانتی متر هستند و اغلب در نقاط مرطوب و دامنه های کوهستانی یافت می‌شود. 

نماد سیر هفت سین

نماد سیر هفت سین

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۷ اسفند ۰۱

سیر، گیاهی با خاصیت های فراوان است که به عنوان دارو نیز به کار می رود. از سوی دیگر، سیر خاصیت ضدعفونی کننده هم دارد و استفاده از آن برای پیشگیری از بیماری ها توصیه می شود. 

یکی از دلایل گذاشتن سیر سر سفره به دلیل همین خاصیت پزشکی آن و به ارمغان آوردن تندرستی است. به جز این، سیر نماد مناعت طبع هم محسوب می شود و حضور آن در سفره هفت سین، برای یادآوری قناعت به انسان و سیرچشمی و حریص نبودن برای مال دنیا است.

واکنش های گیاهان در برابر خشکی

واکنش های گیاهان در برابر خشکی

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۷ اسفند ۰۱

گیاهان از طریق مکانیزم های مختلفی در برابر خشکی مقاومت می کنند. محققان فیزیولوژی و اصلاح نباتات برای مقاومت گیاهان در برابر محیط خشک از اصطلاحات زیر استفاده می‌کنند:

نماد سنجد هفت سین

نماد سنجد هفت سین

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۶ اسفند ۰۱

سنجد به عنوان نماد خرد و فرزانگی و سنجیده عمل کردن، نماد زایش و باروری است.

سنجد نماد سنجیده عمل کردن است. سنجد را بر این باور بر سفره می گذارند که هرکس با خویشتن عهد کند درآغاز سال هرکاری را سنجیده انجام دهد. سنجد نشانه گرایش به عقل است؛ احترام به تفکر و ترویج و خردمندی.

نماد سیب هفت سین

نماد سیب هفت سین

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۵ اسفند ۰۱

هر  کدام از اقلام سفره هفت سین به خاطر خواص و معنی خاص خودشان توسط گذشتگان ما انتخاب شده است که یک تاریخچه و فلسفه جدا دارد.

سیب میوه‌ی سلامتی است و مشهور به میوه‌ی بهشتی است، در احادیث ما آمده است ؛ خوردن سیب شما را از پزشک بی‌نیاز می‌کند . این موضوع در ادبیات جهانی هم جایگاه مناسبی دارد.
به همین دلیل است که سیب نیز جزو یکی از اقلام هفت سین است.

علائم هشدار دهنده سفیدک پودری انگور

علائم هشدار دهنده سفیدک پودری انگور

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۵ اسفند ۰۱

عامل بوجود آورنده ی آن قارچی با نام علمی Unicinula necator است که خسارت آن به صورت ترک خوردگی میوه ی انگور، نامرغوب کردن محصول از نظر بازارپسندی، کاهش شدید وزن محصول، کاهش رشد بوته ها و ضعیف کردن آنها ظهور می کند.

گام به گام با پیوند تاجی گردو

گام به گام با پیوند تاجی گردو

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۴ اسفند ۰۱

برای انجام این نوع پیوند در درخت گردو لازم است اقدامات زیر صورت گیرد:

این قارچ باعث بیماری لب شتری هلو می شود!

این قارچ باعث بیماری لب شتری هلو می شود!

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۳ اسفند ۰۱

عامل ایجاد بیماری قارچی به نام Tephrina deformans است که برای مبارزه با آن باید از سموم قارچکش استفاده کرد.علائم بیماری در اواخر فصل بهار هنگام باز شدن جوانه ها و اواخر پاییز هنگام سرد شدن هوا و به صورت لکه های قرمز، پیچیدگی و ریزش برگها بروز می کند.

رازهایی برای داشتن انگور پربارتر

رازهایی برای داشتن انگور پربارتر

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۲ اسفند ۰۱

✔️ با توجه به اینکه درخت انگور تنه ی نیرومندی ندارد، بایستی حتما از داربست برای فرم دهی و رویش مناسب شاخه ها استفاده شود.

آفت مشترک چغاله بادام و هلو

آفت مشترک چغاله بادام و هلو

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۱ اسفند ۰۱

میوه هلو از اهمیت خاصی برخوردار است. زیرا کشت آن، به علت زودباردهی، در باغ های جدید الاحداث بادام مرسوم بوده و در فاصله بین ردیف های بادام کشت می شود، تا قبل از رسیدن درختان بادام به باردهی اقتصادی از میوه آن استفاده شود. 

آفت سرشاخه خوار هلو با داشتن رژیم دو‌گانه خواری، علاوه بر خشاکانیدن شاخه ها و جوانه های نورسته، به میوه درختان میزبان از جمله ارقام مختلاف بادام و هلو در مرحله چغاله نیز خسارت وارد کرده و سبب ریزش بخشی از میوه های نارس می شود. 
سرشاخه خوار هلو ازآفات مهم درختان میوه هسته دار به خصوص هلو، زردآلو، بادام، آلو و گوجه در ایران می‌ باشد و در دماوند روی درختان قیسی دو نسل در سال داشته و خسارت آن به این میوه شدید است. همچنین خسارت آن روی سیب، خرمالو، زالزالک و ازگیل نیز گزارش شده است.
تغذیه از سطح میوه ها، سبب نفوذ قارچ های بیمارگر و دیگر میکروارگانیسم ها به مغز بادام و پوسیدگی آن می شود.
لارو سرشاخه خوارهلو، با نفوذ به داخل میوه در مرحله رسیدن و تغذیه از سطح میوه این درختان است.

دیگه دغدغه ی ریزش شکوفه ها و میوه ها رو نداشته باش!

دیگه دغدغه ی ریزش شکوفه ها و میوه ها رو نداشته باش!

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۱ اسفند ۰۱

ریزش شکوفه ها و میوه ها می تواند به دلایل مختلفی مانند : عدم گرده افشانی مناسب، کمبود مواد غذایی و آمینواسیدها، آفات و بیماری ها، دلایل آب و هوایی (سرما، گرما، تغییرات ناگهانی رطوبت و وزش شدید باد) اتفاق بیفتد.

سه سوته کمپوست خانگی بساز

سه سوته کمپوست خانگی بساز

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۲۰ اسفند ۰۱

تولید کود کمپوست از زباله های خانگی، علاوه بر کاهش حجم و مقدار زباله ی تولیدی، سبب تولید کود و استفاده از آن در باغچه و فضای سبز حیاط و گلدان ها می شود که به اقتصاد خانواده نیز کمک می کند.کود کمپوست برای حفظ رطوبت خاک و جلوگیری از فرسایش آن نیز مفید است. 

گل آغازی در گیلاس چگونه است؟

گل آغازی در گیلاس چگونه است؟

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۲۰ اسفند ۰۱

مشخص نمودن زمان گل آغازی، شروع دوران رکودو پایان آن به دلیل تاثیرات بسیار زیادی که در عملیات مدیریت باغ می تواند داشته باشد، در باغبانی بسیار پر اهمیت می باشد.

گل آغازی در درختان گیلاس، پس از شکوفه دهی و در اواخر بهار تا اوایل تابستان اتفاق می افتد. به طور کلی می توان گفت که گل آغازی، به وسیله عوامل داخلی گیاه که تعادل در جذب و هورمون های داخلی می باشد، کنترل می شود. 
عملیات مدیریت باغ، می تواند تعداد گل و زمان انگیزش جوانه های گل را تحت تاثیر قرار دهد. به طور مثال، یک درخت با قدرت رشدی کم می تواند گل های فراوانی به بار‌ بیاورد، ولی عواملی مانند هرس شدید، گل آغازی و تعداد شکوفه های گل را به شدت کاهش می دهد.
آبیاری زیاد که باعث طولانی شدن رشد جوانه های رویشی می شود، می تواند باعث تاخیر در زمان گل آغازی شود. 
پایه ها، جدا از تاثیر آنها بر قدرت رشد، می توانند زمان باز شدن گل و همچنین تعداد گل و در نتیجه تعداد جوانه های انگیزش یافته را تحت تاثیر قرار دهند. 

مواد شیمیائی تنظیم کننده رشد نیز میتواند بر روی گل آغازی موثر باشند. پس به این نکات‌‌ دقت کنید.

با سه مرحله رشد گیاه را تقویت کنید!

با سه مرحله رشد گیاه را تقویت کنید!

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۱۸ اسفند ۰۱

کود سرک از نوع کودهایی است که کمک می کند تا گیاه موقعیت رشدی بهتری داشته باشد و مواد غذایی مورد نیاز گیاه را تامین می کند. از انواع کود سرک می توان به کود ازته، اوره و نیتروژن اشاره کرد.

گلدهی در درخت به چگونه است؟

گلدهی در درخت به چگونه است؟

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۱۷ اسفند ۰۱

عادت گلدهی درخت به، تاحدی با دو گونه نزدیک مشـتمل بر سیب و گلابی متفاوت بوده و شکوفه های گل در این درخت در انتهای شاخه های کم و بیش کوتاهی که از ابتدای بهار با باز شدن شکوفه ها، شروع به رشد می کنند، پدیدار می شوند. 

بر اساس مشاهدات انجام شده، زمان شروع گلدهی در بین درختان میوه، متفاوت است. به طوری که درخت گلابی نسـبت به سیب زود گل تر و درخـت بـه نسـبت بـه هـر دوی آنها، دیرگل تر است. 
بر خلاف آن چه مورد تصور بوده است، آغاز تمایز جوانه های گل در درخت به، همانند درخت سیب و گلابی، در حدود ماه های مهر و آبان تشکیل می یافت.
درختان سیب و گلابی دیرگل تر بوده و حساسیت کمتری به سرمازدگی بهاره دارد. این در حالی است که شکوفه های تازه رسته و در حال رشد این درخت بر اساس مشاهدات سال های اخیر بسیار سریع تر و شدیدتر از درختان گلابی و سیب دچار سرمازدگی بهاره می شوند که دلیل آن حساسیت بالاتر شکوفه های در حال رشد نسـبت بـه سـرماهای دیررس بهاره است.

خسارت سرمای بهاره و زمستانه به درخت به

خسارت سرمای بهاره و زمستانه به درخت به

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۱۶ اسفند ۰۱

در بین مشکلات اصلی کشت و پرورش درخت به در کشور، حساسیت قابل توجه نسبت به بیماری آتشک و حساسیت به کلروز آهن، قابل ذکر است.

درخت به، اگرچه نسبت به سرمای شدید زمستانه در عرض های شـمالی، حساسیت نشان می دهد. اما مشاهدات نشان داده این درخت حتی در مناطق مرتفع و سردسیر کشور، نظیر سمیرم در استان اصفهان و دماوند در استان تهران نیز در طول زمستان دچارسرمازدگی شاخه و تنه نمی شود. 
در بین سه گونه عمده درختان میوه دانه دار شامل سیب، گلابی و به، درخت سیب مقاوم ترین و درخت به، حساسترین درخت نسبت به سرمای زمسـتانه محسوب می شود.
بر اساس یک تقسیم بندی، درخت به در مناطقی که افت دمای زمستانه آن از 23/5_ درجه سانتیگراد تجاوز نمی کند، قابل کاشت بوده و در مناطق سردتر با خسارت سرمازدگی زمستانه مواجه می شود.
خسارت سرمای بهاره برخلاف خسارت سرمای زمستانه، با توجه به دیرگلدهی،
در اغلب ارقام و ژنوتیپ های به کشور، کمتر گزارش شده است.

چطوری شته ی سبز انار رو کنترل کنم؟

چطوری شته ی سبز انار رو کنترل کنم؟

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۱۶ اسفند ۰۱

در فصل بهار به دلیل افزایش دما و نزدیک شدن به فصل تابستان، جمعیت شته ها رو به افزایش می رود. بنابراین با آگاهی از روند افزایشی جمعیت شته ها و با تشخیص به موقع آنها می توان خسارت های ناشی از آن ها را کاهش داد.

راه حل هایی که از سرمازدگی بهاره جلوگیری می کند!

راه حل هایی که از سرمازدگی بهاره جلوگیری می کند!

توسط مهندس ژاله میرقادری
|
۱۵ اسفند ۰۱

راهکارهای پیشگیری از سرمازدگی در فصل بهار به صورت زیر می باشد:

مراقبت از نهال تازه کشت شده چگونه است؟

مراقبت از نهال تازه کشت شده چگونه است؟

توسط مهندس پگاه سیروس پور
|
۱۴ اسفند ۰۱

مرسوم است که بلافاصله بعد از کاشت نهال، آن را آبیاری می‌کنند. این آبیاری، حکم نخستین تغذیه نهال در خانه جدید را دارد. نهال‌های نوپا معمولا در خطر جابه‌جایی ریشه قرار دارند و این‌ جابه‌جایی ممکن است در اثر ضربه‌ای آرام و یا وزش باد اتفاق بیفتد. بنابراین در کنار نهال، چوبی که به قیم معروف است را درون خاک فرو می‌کنند و نهال را با نخ و یا پارچه به آن می‌بندند. 

فقط باید مراقب بود که وقتی قیم در خاک فرو می‌رود، به ریشه‌های نهال صدمه وارد نشود. بعضی از درخت‌ها به آبیاری روزانه نیازی ندارند اما نهال را صرف‌نظر از اینکه قرار است چه درختی شود، باید هر روز آبیاری کرد و میزان آب باید به اندازه‌ای باشد که نهال اصطلاحا سیراب شود و آب به ریشه‌اش برسد.
معمولا در پای نهال، گودال کوچکی ایجاد می‌کنند که معیاری برای اندازه‌گیری آب مورد نیاز است. این گودال باید هر روز پر شود و برای پر شدن، معمولا ۴لیتر آب لازم دارد. اگر بعد از یکی‌دو ماه، حس کردید که نهال ریشه‌اش را درون خاک پهن کرده و جان گرفته، مراقبت ویژه را به پایان ببرید.

کود سم بذر ادوات و ابزار بستر کشت آزمایشگاه گیاه پزشکی باغبانی و زراعت گیاهان دارویی و زینتی آبیاری علف های هرز و فضای سبز آموزش اتاق خبر روابط عمومی

Twitter Twitter
Instagram Instagram
Telegram Telegram
GitHub Github
RSS RSS
Gmail Email