✅همانطور که در تصور مشاهده می کنید، کودهای کند رها باعث افزایش بیشتر ریشه و تراکم بیشتر گیاهان می شود.
ماده آلی خاک (شامل جمعیت میکروبی)
بافت خاک
ساختمان خاک
عمق خاک
مقدار مواد تغذیه ای
ظرفیت خاک(توانایی خاک در جذب یون های مثبت و منفی در کودها)
عدم حضور عناصر سمی در خاک
✅عملکرد تا حد زیادی به محدود کننده ترین عنصر غذایی موجود در خاک و خود گیاه بستگی دارد.
✅این بدین معنی است که کمبود عناصر غذایی به شدت روی رشد و عملکرد گیاه تاثیر گذاشته و آن را محدود می سازد.
✅در کشاورزی این مساله ببشتر برای فسفر، پتاسیم، نیتروژن، گوگرد و منیزیوم اتفاق می افتد. بنابراین این عناصر باید به شکل کودهای معدنی استفاده شده تا عملکرد مناسبی حاصل شود.
گیاه در زمان خواب به آب خیلی کمی نیاز دارد.
هنگامی که گیاه در خواب زمستانی به سر میبرد، به آب خیلی کمتری نیاز دار. در حالی که در فصل رشد (بهار، تابستان و حتی پاییز) باید مرتبا آبیاری شود
علاوه بر این، در زمستان بارندگی بیشتر از سه فصل دیگر است بنابراین تا مدتی از بابت آبیاری گیاهان نگرانی زیادی وجود ندارد.
با این حال باید توجه داشته باشید آبیاری گیاهانی که تازه کاشته شده اند بسیار مهم است بنابراین در هر فصلی که گیاه را کاشته اید باید به آنها آب بدهید.
درخت انار به نور کافی نیاز دارد و درختانی که در زیر درختان بزرگتر قرار می گیرند، فاقد تولید مناسب هستند.
اصولا شاخه هایی که فضای آزادتری داشته و از نور کافی برخوردارند، گل و میوه بیشتری تولید می کنند. به همین دلیل توصیه می شود که درختان انار در محل نور گیر و با فاصله مناسب کاشته شوند.
حاوی 40 %پتاسیم کلات شده بر پایه کربوکسیلیک اسید
دارای 5 %آمینو اسید نوع L
اثر گذاری و جذب بسیار سریع
مقاوم سازی گیاه نسبت به تنش های محیطی
مناسب جهت رنگ آوری بهتر و درشت شدن میوه ها
افزایش دهنــده مقاومــت گیــاه نســبت بــه ســرمازدگی و کاهــش اثرات آن
افزایش دهنده کیفیت، بهبود بازار پسندی و طعم محصول
کودهای کند رها یا کودهایی که به صورت کنترل شه مواد غذایی خود را آزاد می کنند، حاوی عناصر تغذیه ای (معمولا نیتروژن)، به شکلی هستند که بعد از استفاده، این کودها عناصر تغذیه ای خود را نسبت به کوهای آلی با تاخیر آزاد می کنند.
این ویژگی با پوشش دار کردن کود های معمول (نیتروژنی یا NPK) با گوگرد یا مواد پلی مری با ترکیبات خاص انجام می گیرد.
بهبود شرایط خاک
بهبود ساختمان خاک
کاهش فرسایش
تاثیرات تعدیلی و تنظیمی بر دمای خاک
حفظ رطوبت خاک
و به طورکلی افزایش باروری و حاصلخیزی خاک
بافت خاک، به مقدار نسبی شن، سیلت و رس در آن اشاره دارد.
بسته به بافت، خاک ها به صورت شنی، لومی شنی، لومی، لومی رسی، رسی و غیره توصیف می شود.
خاک ها را هم چنین بر اساس قابلیت انجام پذیری کار به:
✔خاک سبک(لومی و لومی شنی)
✔متوسط(لومی)
✔سنگین(لومی رسی و رسی) تقسیم می شود.
برطرف کننده سریع کمبود عناصر میکرو
حاوی میزان قابل توجه از عناصر ریز مغذی بصورت کلات شده
حاوی ازت جهت جذب بهتر عناصر میکرو
دارای اسیدهای آلی به عنوان محرک رشد
مقاوم سازی گیاه در مقابل تنش های محیطی
پایداری بالای فرموالسیون در pH های قلیایی
حلالیت بالا با دوز مصرف پایین
قابــل مصــرف جهــت اغلــب کشــت هــای زراعــی و باغــی به صــورت محلول پاشــی و آبیــاری
1_ علائم گرسنگی(علائم کمبود) در گیاهان، شامل زردی، توقف رشد و غیره
2_ آزمایش و تجزیه خاک برای عناصر مورد نیاز و مقدار آن ها
3_ آزمایش گیاه یا آزمون بافت گیاه
4_ آزمایش های کودی در مزرعه
اوره با 46 درصد نیتروژن، به دلیل غلظت زیاد و قیمت پایین آن، در برابر هر واحد نیتروژن، یکی از مهم ترین منایع این عنصر در دنیاست؛
استفاده از این کود نیازمند عملیات کشاورزی درست و مناسب است تا از تصعید آن به صورت گاز آمونیاک در هوا، جلوگیری شود.
اوره باید زمانی مصرف شود که یا امکان مخلوط کردن آن با خاک، بلافاصله پس از پخش کردن یا پیش بینی بارندگی در ساعات آینده و یا آبیاری پس از مصرف این کود وجود داشته باشد.
انتخاب بذر از رقم هایی با کیفیت مناسب وبا اولید فراوان محصول
انتخاب بهترین زمان و بهترین روش کاشت
انتخاب کودهای مناسب با در نظر داشتن تعادل بین عناصر تغذیه ای و هم چنین روش و زمان استفاده از آن ها
افزودن ماده آلی
حفظ یک PH مناسب خاک
مقابله با حشرات و بیماری ها
تامین و اقدامات آبیاری و زهکشی
به کارگیری عملیات مدیریتی مناسب
حفظ شرایط تهویه مناسب خاک و زهکشی مناسب
تنظیم پی اچ در سطح بهینه (5 تا 6)، با استفاده از آهک و جلوگیری از تغییرات شدید پی اچ
تامین مقدار فراوان ماده آلی برای خاک
تهیه پوشش مناسبی ازگیاهان یا مالچ و خاکپوش برای کاهش فرسایش و نگاه داشت رطوبت خاک
استفاده صحیح و اصولی از مواد شیمیایی در خاک
اگر مقدار کافی از یک عنصر تغذیه ای، که گیاه به آن احتیاج دارد، در اختیار آن قرار نگیرد، علائم آن در ظاهر کلی گیاه و رنگ آن مشاهده می شود.
معمول ترین علامت ها عبارت اند از:
✔توقف رشد(گیاه کوچک باقی می ماند.)
✔برگ ها سبز کم رنگ و یا متمایل به آبی تیره، مایل به زرد و یا دارای نقاط یا نوارهای قرمز می شوند.
✔در هنگام برداشت کاهش محصول و یا عملکرد مشاهده می شود که گاهی شدید است.
✔علائم کمبود ممکن است با تغییر شرایط آب و هوایی ظاهر و یا ناپدید شود.
✅باید دقت شود علائم کمبود با بیماری های ویروسی و قارچی اشتباه گرفته نشود.
✅حاوی عناصر ضروری ازت، روی و بر جهت تلقیح و خوشه بندی بهتر
✅حـاوی آمینـو اسـید، عصـاره جلبـک و فولویـک اسـید جهـت افزایـش
✅مقاومـت گیـاه در مقابـل تنش هـای محیطـی
✅تقویت کننده جوانه زنی و رشد لوله گرده
✅محرک رشد و توسعه ریشه
✅افزایش دهنــده اســتحکام ســلول ها و مقاومــت گیــاه در مقابــل تغییرات نامساعد محیطی
✴️بهترین زمان مصرف:
✅بعد از برداشت محصول و روزهای پاییزی✔️
✅حاوی فسفیت پتاسیم با بالاترین درصد فسفر و پتاسیم
✅جـذب سـریع از طریـق بـرگ به دلیـل انـدازه کوچکتـر مولکول فسـفیت نسبت به فسفات
✅توصیــه شــده بــرای تقویــت سیســتم ایمنــی و افزایــش مقاومــت گیـاه در مقابـل گمـوز، سـفیدک دروغـی، بوتـه میـری و پوسـیدگی ریشـه
✅بهبود دهنده تغذیه گیاه با خاصیت قارچ کشی به صورت همزمان
✅بهبود دهنده کیفیت و رنگ آوری میوه ها
✅یکنواخت سازی و پیش رس نمودن محصول